IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALKANSKI NARKO- BOSOVI ZAVLADALI SVJETSKIM PODZEMLJEM: Kriminalci iz Srbije i Crne Gore nadigrali i mnogo MOĆNIJE MAFIJE… (foto i video)

Napravili su NEVIĐENE KOMBINACIJE sa ozloglašenim kolumbijskim kartelima!

BOGOTA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, ponedeljak, 19. 08 .2019… 22: 49…  BALKANSKI NARKO- BOSOVI ZAVLADALI SVJETSKIM PODZEMLJEM: Kriminalci iz Srbije i Crne Gore nadigrali i mnogo MOĆNIJE MAFIJE…

Poslednjih godina balkanski narko-bosovi zavladali su svjetskim podzemljem što nije uspjelo ni mnogo većim mafijaškim organiozacijama. Srpski, crnogorski i hrvatski vladari podzemlja uspostavili su ne samo odlične kontakte sa samim vrhom kolumbijskih kokainskih kartela, nego su uspjeli da robu, odnosno tone kokaina, dobijaju na odloženo plaćanje, uz dijeljenje zarade pola- pola, i to tek posle prodaje…

I na međunarodnom nivou su postali lideri u organizaciji prekookeanskog šverca u lukama širom Evrope i da pod svojom kontrolom drže ulična narko- tržišta i to najbogatijih evropskih država, u kojima su cijene po gramu i najviše. 

Merđutim, poslednja policijska akcija, kojom su koordinisale DEA i Evropol, i u tijesna za ambicije balkanskih bosova. Balkanski bosovi prešli su u osvajanje azijskog i australijskog tržišta. Tako je 421 kilogram kokaina, u organizaciji balkanskog kartela, brodovima stigao do tržišta Azije koje je do sada bilo neosvojeno, a odatle je privatnim avionima trebalo da se prošvercuje u Australiju. Vlasti Hongkonga zaplijenile su ove godine više od tone kokaina, što je rekordna zapljena narkotika, vrijednog 127 miliona dolara.

Droga je zaplijenjena u Hongkongu i pokrenula je akciju koja je u Švajcarskoj dovela do hapšenja bosa ove organizacije – Podgoričanina Iljmija Frljučkića poznatijeg kao Majk Doković. Iza njega je još desetak lažnih identiteta i podebeli dosije krivičnih djela, i mnogobrojni saradnici od Kostarike, do Belgije, Francuske, Holandije, Češke, Hrvatske i Srbije, gdje mu je i živjela i djevojka, inače državljanka BiH Nevenka Čuturić.

Iza šverca zaplenjennog kokaina, kako se sumnja, stoji balkanski narko-kartel na čelu sa Dokovićem. Zaplijena ove količine kokaina označila je i finalnu realizaciju policijske istrage koja je započeta tajnim praćenjem godinu i po dana ranije, i to pod kodnim imenom “Familija”. Kokain je u Hongkongu zaplijenjen u aprilu, u tri odvojena slučaja, u kojima su uhapšena petorica osumnjičenih: dvojica državljana Hongkonga i trojica Australijanaca.

Čitaj još:   PANIKA: Ivan Begić, traži saslušanje Gorice DODIK i visokih funkcionera SNSD- a, oglasila se i kćerka člana Predsjedništva BiH... (foto)

U nastavku akcije “Familija” narednog mjeseca uhapšeno je još 11 osoba. Akcije hapšenja izvedene su u Hrvatskoj, Češkoj, Srbiji i Švajcarskoj, gdje je i zaplijenjeno još 600 kilograma kokaina, kao i dva miliona eura u gotovini i milion eura u luksuznoj robi. U Švajcarskoj je uhapšen i Doković, i to u momentu dok je kontrolisao pošiljku od 600 kilograma kokaina, vrijednu 18 miliona eura.

Balkanski dileri droge, kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, nisu dijelovali samo u Evropi i Južnoj Americi, gdje su 2018. i 2019. organizovali letove s jednog kontinenta na drugi, već i u Aziji, gdje su koordinisali pomorskom trgovinom kokaina, uglavnom u Hongkongu i Makau – navodi se u saopštenju Evropola.

Inače, akciju, čija je glavna meta bio Doković, pre godinu i po dana pokrenuo je hrvatski USKOK, a zbog važnosti istrage u posao su se uključili Evropol, Frontex, američka DEA, kao i policije Hongkonga, Paragvaja i Urugvaja, Srbije, Belgije, Švajcarske, Italije, Francuske, Češke i Slovenije.

U to vrijeme, Doković je živio u iznajmljenom penthausu u zagrebačkim Mlinovima, odakle je i rukovodio akcijama šverca kokaina, ali i šverca gotovog novca. Poslije zapljene milion eura u vozilu Siniše i Nevenke Čuturić, hrvatska policija snimila je Dokovićev razgovor u kome kaže da je do tada već imao “20-30 takvih transporta”.

Doković je uhapšen prije dvija mjeseca u Švajcarskoj, i to u iznajmljenoj garaži. Sa njim su uhapšeni i češki pilot Aleš Sokolik i Silvio Beljević iz Velike Gorice. Policija je u garažu upala u momentu dok su njih trojica pretovarali pošiljku od 600 kilograma kokaina.

Čitaj još:   BS: Bošnjački narod, najviše stradao od početka devedesetih godina, protjerivanja, prijetnje BOŠNJACIMA od Pljevalja do Herceg Novog... (foto)
FOTO: MUPRS

Policija je tada uhapsila njegovog brata Hamdiju Frljučkića, dok je Iljmija uspio da pobegne iz Amerike. Njujork tajms u to vrijeme izvještavao je o do tada najvećoj pljački sa bankomatima u Americi, navodeći da je “stariji brat, koji je bio i glavni u prevari, pobjegao sa nekoliko miliona u koferu.” Sve u svemu, Frljučkić je uspio tada da povuče novac sa 500 bankomata u Njujorku, i da se sa milionima vrati u Crnu Goru. A obnda se baci na još unosniji posao sa drogom...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši