SARAJEVO: UOČI KONCERTA Na Bijeloj tabiji, transparent “Kako stoji vaša stvar, Gorane…” (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na ogradu Bijele tabije u Sarajevu sinoć je okačen transparent sa natpisom: “Kako stoji vaša stvar, Gorane?!”, javili su čitatelji bh medijima…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19. 08 .2019… 11: 49…  SARAJEVO: UOČI KONCERTA Na Bijeloj tabiji, transparent “Kako stoji vaša stvar, Gorane…”

Upravo je na Bijeloj tabiji za 24. augusta zakazan koncert Gorana Bregovića pod nazivom “Tri pisma iz Sarajeva”. No, javnost je ogorčena budući da je ovih dana, između ostalog, aktuelizirana Bregovićeva izjava u emisiji Ćirilica na srbijanskoj televiziji iz novembra 2018. godine.

U toj je emisiji Bregović “evocirao” uspomenu na jedan susret sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem. Bregović je zločinca, prema vlastitom kazivanju, sreo na “nekoj recepciji” te ga upitao “Kako stoji naša stvar?”, na što mu je zlikovac odgovorio “Dobijamo ih sto posto”.

Očito je to bio razlog zbog čega je sinoć na ogradu Bijele tabije postavljen ovakav transparent. 

Čitaj još:   UŽAS U PLAVU: ŽENA BACILA BEBU U RIJEKU

MUZIČAR O POLITIČARU, Bregović: Dodika znam 100 godina, uvijek sam ga cijenio i volio, a BiH je…

– Njega znam 100 godina. Ja sam ga uvijek cijenio i volio. On je fini čovjek. To je neko koga bi voljeli da imate za druga – izjavio je Bregović…

Govoreći o situaciji u BiH, kazao je da smo “skoro beznadežan slučaj”.

Izvor: Faktor.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *