UBIJEN ČOVJEK SA HILJADU LICA: Vođa “ISLAMISTIČKOG BLEKVOTERA” i bivši RUSKI SPECIJALAC koji je prešao na Islam… (foto/video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nekoliko izvora iz redova militanata tvrde da je Abu Salman rasnešen u napadu sirijskih aviona na jugu Idliba…

IRBIL(Sirija): Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19. 08 .2019… 10: 49… ANKARA:  UBIJEN ČOVJEK SA HILJADU LICA: Vođa “ISLAMISTIČKOG BLEKVOTERA” i bivši RUSKI SPECIJALAC… (foto/video)

Mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju…

U vazdušnom napadu sirijskog vazduhoplovstvu koji je izveden 15. avgusta navodno je ubijen Abu Salman al-Belorusi, osnivač i vođa džihadističke organizacije “Malhama Taktikal”.

Nekoliko izvora iz redova militanata tvrde da je Abu Salman rasnešen u napadu sirijskih aviona na jugu Idliba. Plaćenici- džihadisti koji ga slijede još uvijek nisu komentarisali ove navode. 

Mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju smrti Abu Salmana, pošto je on već jednom lažirao svoju smrt.

Naime, ispostavilo se da je prethodni vođa “Malhame” Abu Rafik, koji je navodno ubijen u ruskom vazdušnom udaru, ustvari samo pseudonim Abu Salmana al-Belorusija.

Abu Rafik/Abu Salman, je izjavio za “Europe Eye of Radicalisation” da je stalno na meti ruskih službi, koje ga neumorno love.

Čitaj još:   SPREMITE SE, STIŽE NAM DRASTIČNA PROMJENA VREMENA... (foto)

– Oni (ruski FSB) nam je stalno za petama. Moramo da budemo obazrivi do maksimuma – rekao je Abu Rafik u februaru ove godine.

Nije poznato njegovo porijeklo, ali je sigurna to da je kao i ostali članovi “Malhame” porijeklom iz neke od bivših sovjetskih republika. Neki navode da je Uzbekistanac, njegovo ime poslije “vaskrsenja” sugeriše da je iz Belorusije, a prije “smrti” tvrdio da je Rus koji je prešao u Islam.

On je za sebe tvrdio da je bio pripadnik ruskog specnaza, kao i da su njegovi sledbenici bivši pripadnici raznih jedinica za specijalne operacije iz zemalja istočne Evrope.

“Malhama Taktikal”, organizacija koju mnogi nazivaju “islamistički Blekvoter”, predstavlja nešto između plaćeničkih agencija i klasičnih džihadističkih formacija. Uglavnom se bave borbenom obukom islamista u Idlibu, i održavaju bliske veze sa Hajat Tahrir al-Šamom. 

I pored njihove reputacije, mnogi su primetili da je cilj pripadnika “Malhame” samo da izgledaju “opasno” na fotografijama, dok im džihadisti zamijeraju da svojim bavljenjem treningom i obukom ustvari izbjegavaju da budu na frontu i u borbama.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: UHAPŠEN NAPADAČ NA RADNIKE PARKING SERVISA...(video)

“Malhamu” čini oko 10 džihadista, uglavnom porijeklom iz istočne Evrope. Pretpostavlja se da su nastali iz ozloglašenog Adžnad al-Kavkaza, formacije sastavljene od Kavkazaca koji su operisali u okolini Halepa.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši