Crna Hronika

UBIJEN ČOVJEK SA HILJADU LICA: Vođa “ISLAMISTIČKOG BLEKVOTERA” i bivši RUSKI SPECIJALAC koji je prešao na Islam… (foto/video)

Nekoliko izvora iz redova militanata tvrde da je Abu Salman rasnešen u napadu sirijskih aviona na jugu Idliba…

IRBIL(Sirija): Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19. 08 .2019… 10: 49… ANKARA:  UBIJEN ČOVJEK SA HILJADU LICA: Vođa “ISLAMISTIČKOG BLEKVOTERA” i bivši RUSKI SPECIJALAC… (foto/video)

Mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju…

U vazdušnom napadu sirijskog vazduhoplovstvu koji je izveden 15. avgusta navodno je ubijen Abu Salman al-Belorusi, osnivač i vođa džihadističke organizacije “Malhama Taktikal”.

Nekoliko izvora iz redova militanata tvrde da je Abu Salman rasnešen u napadu sirijskih aviona na jugu Idliba. Plaćenici- džihadisti koji ga slijede još uvijek nisu komentarisali ove navode. 

Mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju smrti Abu Salmana, pošto je on već jednom lažirao svoju smrt.

Naime, ispostavilo se da je prethodni vođa “Malhame” Abu Rafik, koji je navodno ubijen u ruskom vazdušnom udaru, ustvari samo pseudonim Abu Salmana al-Belorusija.

Abu Rafik/Abu Salman, je izjavio za “Europe Eye of Radicalisation” da je stalno na meti ruskih službi, koje ga neumorno love.

– Oni (ruski FSB) nam je stalno za petama. Moramo da budemo obazrivi do maksimuma – rekao je Abu Rafik u februaru ove godine.

Nije poznato njegovo porijeklo, ali je sigurna to da je kao i ostali članovi “Malhame” porijeklom iz neke od bivših sovjetskih republika. Neki navode da je Uzbekistanac, njegovo ime poslije “vaskrsenja” sugeriše da je iz Belorusije, a prije “smrti” tvrdio da je Rus koji je prešao u Islam.

On je za sebe tvrdio da je bio pripadnik ruskog specnaza, kao i da su njegovi sledbenici bivši pripadnici raznih jedinica za specijalne operacije iz zemalja istočne Evrope.

“Malhama Taktikal”, organizacija koju mnogi nazivaju “islamistički Blekvoter”, predstavlja nešto između plaćeničkih agencija i klasičnih džihadističkih formacija. Uglavnom se bave borbenom obukom islamista u Idlibu, i održavaju bliske veze sa Hajat Tahrir al-Šamom. 

I pored njihove reputacije, mnogi su primetili da je cilj pripadnika “Malhame” samo da izgledaju “opasno” na fotografijama, dok im džihadisti zamijeraju da svojim bavljenjem treningom i obukom ustvari izbjegavaju da budu na frontu i u borbama.

“Malhamu” čini oko 10 džihadista, uglavnom porijeklom iz istočne Evrope. Pretpostavlja se da su nastali iz ozloglašenog Adžnad al-Kavkaza, formacije sastavljene od Kavkazaca koji su operisali u okolini Halepa.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ČEKAM KIŠU, DA NAS ZALIJE…: U srijedu naoblačenje s pljuskovima, u četvrtak kiša, ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

U srijedu 1. maja, se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana…

23 minute ago

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

10 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

10 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

11 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

11 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

12 sati ago

This website uses cookies.