IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAZLOG, ZAŠTO JE, TURČIN UBIO ŠABANA: Nije alkohol…

TUGA VELIKA, Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći 17. februara

BILEFELD: Regija,Crna Hronika, vijesti, ponedeljak…06.05.2019…18: 55… RAZLOG, ZAŠTO JE, TURČIN UBIO ŠABANA: Nije alkohol…

Turčin Alsin Levent vinovnik saobraćajne nesreće kada je poginuo Šaban Šaulić, još je u istražnom zatvoru…

Prema najavama iz Državnog tužilaštva u njemačkom je gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izvještaj o udesu na Auto- putu dva, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud vještaka o uzroku tragedije koja je odnijela dva života- Pored legendarnog pjevača, poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43). Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško je povređen… 

– Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu- kaže novinar regionalng dnevnog lista koji je izvještavao o ovoj tragediji Karsten Borgmajer…

Automobil za čijim volanom se nalazio Levent “nije bio ukraden, nego ga je on pozajmio, ali bez prijateljevog znanja”, glasi formulacija tužilaštva.

Sagovornik je na stravičan prizor naišao igrom slučaja – katastrofalni sudar dogodio se na trasi kojom svakodnevno prolazi vozeći se na posao.

Ne znajući šta se zapravo dogodilo, a još manje ko je žrtva nesreće, odlučio je da zaustavi svoj automobil i izvjesti o incidentu…

Te nedelje sam, već rano ujutru, vozio auto- putem, jer sam upućen u grad Dortmund da izvještavam o eksploziji u jednoj staroj termoelektrani.

Čitaj još:   VUČIĆ SE PRIBRAO: "A, Erdogan se uozbiljio, pa se odustalo od protestne note ANKARI..." (foto, video)

Ali već poslije nekoliko kilometara, upao sam u stravičan zastoj. Najpre sam pomislio da se radi o gužvi usled radova koji su se već duže vrijeme izvodili, ali mi je već druga misao govorila da je ipak riječ o nečemu vanrednom, to odnosno o saobraćajnom udesu – kaže Borgmajer.

Uključio je zato rotaciono svetlo, na koje, kao reporter kao po njemačkim zakonima imao pravo. Na taj način je prošao zagušenje na putu i stigao na mjesto tragedije. 

– Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i ljekari hitne pomoći upravo su napuštali mijesto udesa. Povređeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje – kaže sagovornik…

On dodaje i da je od šefa Vatrogasne brigade dobio informacije koje u tom trenutku bile dostupne. Saobraćaj se odvijao otežano, s desne strane od mijesta sudara.

– Budući da sam morao hitno da produžim za Dortmund, sav materijal koji sam prikupio na licu mjesta i fotografije koje sam snimio, poslao sam a sve mobilnim telefonom onlajn redakciji svog lista i nastavio drugi novinarski zadatak – kaže Borgmajer. 

Javnost u regionu i estrada ostale su šokirane i nijeme poslije vjesti o samoj tragičnoj sudbini pjevača, koji se kobnog jutra vraćao kući sa nastupa.

Čitaj još:   JEZIVO UBISTVO: POZNATI FUDBALER UBIO SUPRUGU!

ŠABAN Šaulić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali je izdahnuo vrlo brzo po prijemu. Ukopan je nekoliko dana kasnije u Beogradu u Aleji zaslužnih građana…

izvor agencije 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši