IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO PRITISKA I STISKA VUČIĆA da nastavi dijalog Beograda i Prištine???

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da današnji susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Mikea Pompea u New Yorku ukazuje da SAD insistiraju na nastavku dijaloga Beograda i Prištine, te da to pokazuje da ima prostora za neku vrstu rješenja koje bi bilo prihvatljivo i za Srbiju.

“Time što SAD insistiraju na takvim susretima samo pokazuje da za njih, bez obzira što deklarativno ambasadori SAD-a u Beogradu i u Prištini kažu da je proces nezavisnosti Kosova završena stvar, ovo ipak nije završeno”, rekao je on. 

Lazanski, koji je novi ambasador Srbije u Moskvi, istakao je “da je status Kosova, bez obzira na jednostrana priznanja, regulisan Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a”, te napomenuo i da se to može promijeniti ali samo uz saglasnost članica Savjeta bezbjednosti Velike Britanije, Francuske, Kine, SAD-a i Rusije. 

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović pušten iz bolnice, nakon dvije godine PLUĆA MU PONOVO RADE...

“Bez te saglasnosti nema promjene Rezolucije 1244, a onda formalno-pravno ni promjene statusa”, kazao je Lazanski za RTS. 

Na pitanje da li se sjedište dijaloga Beograda i Prištine pomjera od EU-a prema „velikim igračima“, Lazanski je naglasio da je EU pokazala svoju nemoć. 

“Imali su dovoljno vremena da se dokažu, nisu mogli čak da natjeraju Prištinu ni oko tih taksi“, rekao je Lazanski. 

izvor: SB

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

SARAJEVO: KOMŠIĆ PORUČIO DAČIĆU, MJESTO TI JE U HAGU…

Lider DF-a i kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH iz Read more

Komentariši