IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Rezultati na unapredjenju transparetnosti MOTIV da radimo još bolje… (foto)

Novi Pazar: Prema rezultatima istraživanja kojim se ocenjuje javnosti rada a koje je u 145 lokalnih samouprava sprovela organizacija Transparentnost Srbija, Novi Pazar je na drugoj poziciji. Ocene su formorane na osnovu indikatora za osam različitih kategorija – skupština i gradsko veće, budžet, opština i građani, slobodan pristup informacijama, javne nabavke, informator o radu, javna preduzeća i ustanove, javne rasprave, kao i za jednu opštu kategoriju. Prema rečima načelnika Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Džemila Divanefendića, ostvareni rezultat je očekivan.

„Zapravo, drugo mesto je rezultat posvećenosti službenika i sistemskih reformi, što je i zaključak Transparentnosti Srbija.

U odnosu na istraživanja iz 2015. i 2017. Godine, koja su vršena na identičan način, ostvarili smo povećanje indeksa transparentnosti za čak 69 odsto, što samo potvrđuje našu težnju da budemo uprava otvorena za građane.

Izuzetno smo napredovali, i ovom prilikom svim službenicima, licima iz Odeljenja za informisanje i Odeljenja za informacione tehnologije, koji dali izuzetan doprinos kako bi lokalnu samoupravu zaista približili građanima“, kazao je načelnik GU Džemil Divanefendić.

Čitaj još:   LEGENDARNI IGRAČ REAL MADRIDA I MILANA PREŠAO NA ISLAM: "Hvala mojoj voljenoj, koja me je upoznala i naučila sve o islamu!" (foto, video)

„Nagrađivani smo i ranije za projekat uvođenja elektronske skupštine, i to je samo jedna od novina koju smo realizovali. Uz dostupnost podataka o radu javnih preduzeća u nekim segmentima smo ispred ostalih i Novi Pazar predstavlja primer dobre prakse. Načelnik je istakao da rezultat od 66 od 100 maksimalnih bodova, predstavlja smernicu za kontuinuiran rad u narednom periodu.

„Prvi smo grad po osvojenom rezultatu, jer je rezultatski ispred nas jedino opština Plandište. Ipak, želimo da građani aktivno učestvuju u donošenju odluka i radu lokalne samouprave i u tom cilju, prostora za rad i napredak ima. Moram reći da smo određene korake ka tom cilju napravili ne oslanjajući se na rezultate o istraživanja. Tu prvenstveno mislim na usvajanje Lokalnog antikorupcijskog plana i sprovođenje definisanih mera, što će takođe doprineti povećanju transparentnosti JLS“, zaključio je Divanejfendić.

Početkom septembra ove godine u Beogradu će biti upriličena prezentacija istraživanja Transparentnosti Srbija, kojoj će prisustovati i predstavnici Grada Novog Pazara.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

Čitaj još:   DPS Nikšić: Kovačevićevo poslovično “uskoro” alibi za neznanje i nerad...

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši