IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić iz Njujorka: Vijesti od kojih Srbija strepi…

Vučić insistirao u razgovoru sa Pompeom da SAD izvrše pritisak na vlast u Prištini…

NJUJORK: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, utorak, 29. 08 .2019… 17: 49… Vučić iz Njujorka: Vijesti od kojih Srbija strepi…

Vučić će tokom boravka u Njujorku imati i druge sastanke, a glavna tema svih biće upravo Kosovo i Metohija…

Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom…

Stejt department saopštio je da će državni sekretar ugostiti Vučića na radnom ručku, u 12.30 po lokalnom vremenu. Mediji navode da će susret Vučića i Pompea biti suštinski, a ne samo formalnog karaktera i da će tema biti Kosovo.

U timu predsednika Srbije kažu da on potpuno spreman ide na sastanak.
“Predsednik Vučić se nikada ovako temeljno nije pripremao kao za ove sastanke u Nujorku”, navode u Vučićevom timu.

“Predsjednik će od najveće sile svijeta tražiti balansirani i fer pristup rešavanju kosovskometohijske krize. Poslije ove posjete stvari će biti mnogo jasnije kada je u pitanju pogled na budućnost Srbije, posebno u smislu američke politike prema južnoj srpskoj pokrajini”, kaže izvor.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Četnički vojvoda ANDRIJA Mandić– sadašnjost i budućnost ove Crne Gore... (foto)

Iznenadni poziv Pompea Vučiću govori u prilog tezi da se Americi žuri sa rešavanjem kosovskog problema i da želi da preuzme ključnu ulogu u tom procesu.

Današnji sastanak mogao da nagovesti početak zaokreta u politici Amerike prema Beogradu i da je signal da Vašington preuzima inicijativu u rešavanju kosovskog čvora, što bi veoma brzo moglo da rezultira povlačenjem taksi i odmrzavanjem dijaloga.

Do susreta koji je očigledno rezultat direktne diplomatije koja traje duže vrijeme između Beograda i Vašingtona, dolazi u trenutku kada iz SAD stižu sve glasnije poruke da treba da se stavi tačka na višedecnijski konflikt.

Pompeo će inače u Njujorku prisustvovati sednici Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj debati o izazovima za mir i bezbjednost na Bliskom istoku, a predviđeno je da se sastane i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši