IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DNEVNI PREGLED: Najnovije vijesti iz turske štampe za 21.08.2019…

Turski pijanisti Dinčer Ozer i Ruja Taner održati koncerte na italijanskom ostrvu Kapri…

ISTANBUL: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti,vijesti, srijeda, 21. 08 .2019… 07: 59… DNEVNI PREGLED: Najnovije vijesti iz turske štampe za 21.08.2019…

Dnevnik Hurrijet prenosi izjavu ministra vanjskih poslova Turske Čavušoglua koji je najoštrije  osudio jučerašnji napad na turski vojni konvoj u Siriji u kojem je ubijeno troje, a ranjeno 12 civila. “Sirijski režim se ne bi trebao poigravati vatrom. Učinićemo sve za sigurnost naše vojske“, poručao je Čavušoglu nakon današnjeg sastanka s koleginicom iz El Savladora Alexandrom Hill.

DNEVNIK Sabah je prenio da je u mjestu Tut u blizini Adijamana pronađen fosil star nekoliko miliona godina. U vijesti se ističe da je fosil star nekoliko miliona godina i da je poslan na analizu Tehničkom univerzitetu u Istanbulu.

DNEVNIK Vatan je prenio da su strana ulaganja u Turskoj u junu mjesecu u odnosu na isti period prošle godine porasli za 6.3 procenta , i dostigli cifru od 12,4 milijarde dolara. Najveća ulaganja su vršili biznismeni iz Katara i Velike Britanije.

Čitaj još:   MARKO Tošić, DPS- BS Pljevlja: DARIO Vraneš grubo povrijedio ustavni poredak, suverenitet i ugled Crne Gore, nedostojan funkcije koju obavlja... (foto, video)

DNEVNIK Haber Turk je prenio da je od januara do jula ove godine zabilježen izvoz jahti u visini od 580 miliona dolara i da je najviše jahti izvezeno u Hong Kongu 35,5 ,  Singapuru 30 , i Japanu 14 miliona dolara.

DNEVNIK Star je prenio da će turski pijanisti Dinčer Ozer i Ruja Taner održati koncerte na italijanskom ostrvu Kapri.  U vijesti se ističe da će ova dva poznata muzičara održati koncerte i u španskim  gradovima Moroli i Sonori.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši