DNEVNI PREGLED: Najnovije vijesti iz turske štampe za 21.08.2019…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turski pijanisti Dinčer Ozer i Ruja Taner održati koncerte na italijanskom ostrvu Kapri…

ISTANBUL: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti,vijesti, srijeda, 21. 08 .2019… 07: 59… DNEVNI PREGLED: Najnovije vijesti iz turske štampe za 21.08.2019…

Dnevnik Hurrijet prenosi izjavu ministra vanjskih poslova Turske Čavušoglua koji je najoštrije  osudio jučerašnji napad na turski vojni konvoj u Siriji u kojem je ubijeno troje, a ranjeno 12 civila. “Sirijski režim se ne bi trebao poigravati vatrom. Učinićemo sve za sigurnost naše vojske“, poručao je Čavušoglu nakon današnjeg sastanka s koleginicom iz El Savladora Alexandrom Hill.

DNEVNIK Sabah je prenio da je u mjestu Tut u blizini Adijamana pronađen fosil star nekoliko miliona godina. U vijesti se ističe da je fosil star nekoliko miliona godina i da je poslan na analizu Tehničkom univerzitetu u Istanbulu.

Čitaj još:   MAGLA, PROGUTALA POLA SRBIJE: Ne vidi se PRST pred OKOM, u toku noći stiže još veći PROBLEM... (foto)

DNEVNIK Vatan je prenio da su strana ulaganja u Turskoj u junu mjesecu u odnosu na isti period prošle godine porasli za 6.3 procenta , i dostigli cifru od 12,4 milijarde dolara. Najveća ulaganja su vršili biznismeni iz Katara i Velike Britanije.

DNEVNIK Haber Turk je prenio da je od januara do jula ove godine zabilježen izvoz jahti u visini od 580 miliona dolara i da je najviše jahti izvezeno u Hong Kongu 35,5 ,  Singapuru 30 , i Japanu 14 miliona dolara.

DNEVNIK Star je prenio da će turski pijanisti Dinčer Ozer i Ruja Taner održati koncerte na italijanskom ostrvu Kapri.  U vijesti se ističe da će ova dva poznata muzičara održati koncerte i u španskim  gradovima Moroli i Sonori.

Čitaj još:   Više viceva dana: Ciga muzičar u autobusu...

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *