IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BARANIN Alan Kožar, zbog stvaranja kriminalne grupe, navodno se skriva u Španiji… (foto)

Ovu informaciju objavila je crnogorska “Borba”, navodeći da Kožar važi za čovjeka od povjerenja…

BAR: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 22. 08 .2019… 21: 57…  BARANIN Alan Kožar, zbog stvaranja kriminalne grupe, navodno se skriva u Španiji…

– Operativni podaci govore da se nalazi u Španiji i da je pod zaštitom tamošnjih kriminalnih struktura. O svemu tome su obavještene u Španiji koje rade na provherama tih podataka – kaže izvor ovog lista.

Šaranović je ubijen 11. marta prošle godine ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica. Ubice su crnim BMW-om prišle Šaranoviću s leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Policija je dan kasnije pronašla zapaljen automobil i automatsku pušku, koji su vještačeni.

Do pretpostavki da je Kožar organizovao ubistvo istražitelji su došli na osnovu određenih materijalnih tragova.

Porodice Bojović i Šaranović godinama su osvetnički nastrojene jedna prema drugoj i u tom ratu stradalo je više osoba, a sam Slobodan Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru.

Čitaj još:   ALBIN Kurti: Prvo obostrano priznanje, pa onda Zajednica srpskih opština... (foto)

Luka Bojović je imao kontakte sa ljudima iz Bara, a najbliži saradnik i prijatelj mu je bio Luka Đurović koji je prije pet godina poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kotoru. Nakon Đurovićeve smrti, vođstvo nad barskim klanom preuzeo je Alan Kožar. Policija pretpostavlja da je Bojović od Kožara i tražio da likvidira njegovog protivnika.

Za Kožarom je raspisana crvena potjernica. Prethodno, 12. decembra 2017. godine Osnovni sud u Baru ukinuo jer za njim potjernicu nakon što je prvostepenom presudom oslobođen optužbi da je organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod auta policijskog oficira u Baru Ivana Đokovića.

Kožar je inače bio u zatvoru do juna 2013. godine, odslužio je kaznu od šest godina i deset meseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela “Splendid” u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

Tada je Kožar uhapšen sa grupom koju su predvodili Saša Boreta i Ljubo Bigović, a njih dvojica su poznati javnosti zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića...

izvor Borba,me

Čitaj još:   PLAKANJE U NAJAVI: Večeras u Zadrugu ULAZI ON- Iz nje će IZAĆI U DRUŠTVU JEDNE ZADRUGARKE!(foto i anketa)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši