IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Budistički starješina, htio da tuče i bije konobara…(foto i video)

Budistički monah koji se poslednjih dana može vidjeti u centru Sarajeva, nudio je svoje usluge građanima…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, četvrtak, 22. 08 .2019… 17: 57…  SARAJEVO: Budistički starješina, htio da tuče i bije konobara…(video)

Sarajlija Zijad Redžić bio je svjedok nesvakidašnje situacije koju je zabiležio kamerom…

Naime, izvkesni budistički monah koji se poslednjih dana može vidjeti u centru Sarajeva, nudio je svoje usluge građanima, a u jednom restoranu uspio je da ubiedi mušteriju da kupi narukvicu.

Konobar, uvidievši da monah počinje da bude naporan, zamolio ga je da se pomieri od stola. Redžić je nekoliko minuta kasnije snimio kako monah prijeti konobaru i poziva ga na tuču.

Sve to zaprepastilo je ovog Sarajliju koji je u podugačkom i statusu na Fejsbuku poručio: “Kroz život sam se družio sa svakakvim ljudima pa sam upoznao i jednog šibicara koji je bio i veliki vjernik i kad su ga pitali kako to da on vara ljude kad bi trebalo da je primer poštenog interpretatora “svete knjige”, on je odgovorio da je čitao da: “ako ti neko daje pare u ruku da je Haram ne uzeti ih”, te pojasnio kako kad on pokaže nesretniku gdje je kuglica da njemu ovaj daje pare u ruku!!!

Čitaj još:   SARAJEVO: U FBiH od korona virusa zaražene još 173 osobe dva smrtna slučaja... (foto)

Bio ti pravnik, musliman, pravoslavac, katolik, Sejdić ili Finci da ne kažem monah s Tibeta ako si čovjek, čovjek si, a ako ne valjaš i onu najsvetiju knjigu ćes ti prilagoditi sebi i svojim najgorim sredstvima da dođes do cilja…jer kako kažu: “dok dođem do cilja nekako ću opravdati sredstva”.

Zato, ljudi budite ono što jeste i onakvi kakvi jeste jer nema te knjige koja će od lošeg napraviti dobrog čovjeka… P.s. Ovo nije govor mržnje nego baš sve obrnuto”, rekao je Redžić.

izvor agencije

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši