NOVI PAZAR: TURNIR U ČAST „SENADA SENKA LJAJIĆA“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sportsko rekreacioni centar u Novom Pazaru je ovih dana veliko gradilište. Uredjuju se sportski tereni, sredjuju dječja igrališta, pješačke i staze za trening, sredjuje zelenilo, uredjuju travnjaci. Nekako spontano došlo se na ideju da se na novom terenu sa vještačkom travom koji je već skoro završen organizuje mini turnir u malom fudbalu.

Spontano kao i što je pokrenuta inicijativa formirane su i ekipe koje će učestvovati na ovom, prvom po redu ovakvom turniru, koji će, vjerujemo prerasti u nešto mnogo više. Spontano i po srcu došlo se i do imena turnira kojega ove godine prijatelji i poštovaoci svega onoga što je uradio, u sportu i fudbalu posebno, nazvaše i posvetiše rahmetli Senku Ljajiću.

Borba za medijski prostor i rivalstvo medju ekipama je počelo praktično onog trenutka kada su ekipe i formirane.Još prije sedam dana ekipe su počele sa okupljanjem i trenizima kako bi što spremnije dočekale početak turnira. Uz te aktivnosti aktuelan je i skauting.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Hapšenje u toku policijskog časa... (foto)

Na turniru „Senad Ljajić“ u ovom njegovom prvom i ovogodišnjem revijalnom izdanju učestvovaće 4 ekipe: FK ORA, , FK Opštinar ,FK Merhamet City i FK En Bi Dži Čaršijski. Danas je u prisustvu predstavnika svih ekipa i Organizaciong odbora turnira obavljeno žrebanje a parovi polufanala turnira su: FK ORA – FK Merhamet City i FK Opštinar – FK En bi dži Čaršijski. Iz tabora FK En bi dži najavljuju spektakl za gledalište a Bebica Župljanin predstavnik ove ekipe najavio je i neke interesantne nagrade za gledaoce.Iz tabora FK ORA su spremni da se uhvate u koštac u prvom polufinalnom duelu sa ekipom Merhamet City.

Opet iz Tabora njihovih protivnika poručuju da na terenu neće biti mjesta merhametu i da će meč obilovati dobrim akcijama i golovima. Da će Merhameta ipak biti govori činjenica da će turnir imati humanitarni karakter i da će sa njega poteći inicijative za mnoge humanitarne akcije.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PODHAMAM ISPOD STARE ČARŠIJE

Ekipe će u svom sastavu imati i veliki broj ličnosti iz kulturnog i javnog života Novog Pazara što ga čini dodatno zanimljivim. Turnir se igra u subotu 24. Avgusta sa početkom u 19,30h na terenu sa vještačkom travom sportsko rekreacionog centra u Novom Pazaru. Za najbolje su obezbedjene diplome i pehari.

Pripremili: Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši