IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRIPUT SEDMIČNO: FlyBosnia, počinje letjeti iz Sarajeva do Londona… (foto)

Karte već od danas možete kupiti na www.flybosnia.ba. Promotivne karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 11 eura.

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 26. 08 .2019… 11: 52… TRIPUT SEDMIČNO: FlyBosnia, počinje letjeti iz Sarajeva do Londona…

FlyBosnia će letove imati tri puta sedmično s planovima da se u narednih 12 mjeseci frenkvenciju letova poveća na dnevni let, odnosno letove sedam puta sedmično.

Letovi počinju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo 24. septembra 2019. i Aerodroma Luton u Londonu. Putnici će putovati avionom Airbus A319 nove generacije sa 150 mjesta…

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field poručio je nakon razgovora sa generalnim direktorom FlyBosnije Tarikom Bilalbegovićem da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

Sarajevo je neotkriveni turistički dragulj Evrope, poslovni most između Istoka i Zapada i sa 23% godišnjim rastom u sektoru turizma direktno stvara nova radna mjesta u BiH, poručuju iz ove aviokompanije.

“Sjajna je vijest povezivanje Sarajeva i Londona, tim prije što to čini domaća kompanija. Za Sarajevo je izuzetno važno da gradi odnose i veze sa istinskim metropolama. Očekujem da će ovakav potez imati direktne pozitivne ekonomske posljedice po Sarajevo i BiH. Čestitam upravi i želim im uspjeh”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

FlyBosnia trenutno leti za Rijad, Džedu, Bahrain, i Kuvajt dok se u naredna tri mjeseca uz London očekuje otvaranje redovnih linija za Rim i Pariz.

Čitaj još:   Vuksanović- Stanković: KUKAVICE KUKAVIČKI I U TAJNOSTI, DRITAN I KOVAČ ĆE ODGOVARATI ZA VELEIZDAJU...

FlyBosnia je već prevezla 20.000 putnika u BiH, a za iduću godinu planira 100.000 putnika koji direktno proizvode ekonomski podsticaj razvoju ekonomije kroz potrošnji i povezani PDV. Posade avikompanije uglavnom čine državljani BiH koji su se vratili da rade u svojoj državi i to je jedan od njenih glavnih ekonomskih pokretača razvoja.

Letovi ka Londonu uspostavljaju se 12 godina od odustajanja aviokompanije British Airways.

Prve dvije karte na letu za London su tokom augusta rezervisala dva uposlenika Sberbank BH, saopćili su…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši