TRIPUT SEDMIČNO: FlyBosnia, počinje letjeti iz Sarajeva do Londona… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Karte već od danas možete kupiti na www.flybosnia.ba. Promotivne karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 11 eura.

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 26. 08 .2019… 11: 52… TRIPUT SEDMIČNO: FlyBosnia, počinje letjeti iz Sarajeva do Londona…

FlyBosnia će letove imati tri puta sedmično s planovima da se u narednih 12 mjeseci frenkvenciju letova poveća na dnevni let, odnosno letove sedam puta sedmično.

Letovi počinju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo 24. septembra 2019. i Aerodroma Luton u Londonu. Putnici će putovati avionom Airbus A319 nove generacije sa 150 mjesta…

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field poručio je nakon razgovora sa generalnim direktorom FlyBosnije Tarikom Bilalbegovićem da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

Sarajevo je neotkriveni turistički dragulj Evrope, poslovni most između Istoka i Zapada i sa 23% godišnjim rastom u sektoru turizma direktno stvara nova radna mjesta u BiH, poručuju iz ove aviokompanije.

Čitaj još:   , Zametena Bijela kuća, zatvorene škole, otkazani letovi, SMETOVI! (foto, video)...

“Sjajna je vijest povezivanje Sarajeva i Londona, tim prije što to čini domaća kompanija. Za Sarajevo je izuzetno važno da gradi odnose i veze sa istinskim metropolama. Očekujem da će ovakav potez imati direktne pozitivne ekonomske posljedice po Sarajevo i BiH. Čestitam upravi i želim im uspjeh”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

FlyBosnia trenutno leti za Rijad, Džedu, Bahrain, i Kuvajt dok se u naredna tri mjeseca uz London očekuje otvaranje redovnih linija za Rim i Pariz.

FlyBosnia je već prevezla 20.000 putnika u BiH, a za iduću godinu planira 100.000 putnika koji direktno proizvode ekonomski podsticaj razvoju ekonomije kroz potrošnji i povezani PDV. Posade avikompanije uglavnom čine državljani BiH koji su se vratili da rade u svojoj državi i to je jedan od njenih glavnih ekonomskih pokretača razvoja.

Letovi ka Londonu uspostavljaju se 12 godina od odustajanja aviokompanije British Airways.

Čitaj još:   JASTREBOVI, prijete Davoru Dragičeviću i grupi "Pravda za Davida"

Prve dvije karte na letu za London su tokom augusta rezervisala dva uposlenika Sberbank BH, saopćili su…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši