IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALBANCI S KOSOVA,NA JUGU SRBIJE: Kupuju nekretnine, Srbi im prodaju sve i cilj im je Beograd… (foto)

Masovna prodaja kuća po tri puta većoj cijeni krenula je od 2010. godine i sve više dobija maha…

BEOGRAD: Regija, EKONOMIJA, , Zanimljivosti,vijesti, utorak, 27. 08 .2019… 09: 52… ALBANCI S KOSOVA, NA JUG SRBIJE: Kupuju nekretnine, Srbi im prodaju sve i cilj im je Beograd…

Albanci tiho, baš kao i na Kosovu kupuju jug Srbije! Naime u Bujanovcu, Preševu, pa čak i u Nišu albanski državljani za ogroman novac, čak i nerealan kupuju sve, straćare, kuće, šupe, a Srbi im prodaju i odlaze u Beograd!

Kao da ništa nismo naučili na kosovskoj golgoti…

Prema zvaničnim procjenama u poslednje dvije godine više od 12.000 Albanaca sa Kosova i Metohije doselilo se na jug Srbije.

Masovna prodaja kuća po tri puta većoj cijeni od realne krenula je 2010. godine i sve biše dobija maha.

Ako se ode na sajt sa nekretninama u Bujanovcu, može se vidjeti da se naprimer trošna kuća u kojoj je domaćin Srbin prodaje za nevjerovatnih 150.000 eura! Realna cijena za ovakvu kuću bila bi najviše 30.000 eura.

Opština Bujanovac tokom poslednjih mjeseci podsjeća na veliko gradilište. Zgrade niču ko pečurke, a u novim stanovima uglavnom niko ne živi. Kvadrati se prodaju po nerealno visokim cijenama, oko 700 eura po metru kvadratnom, a stanove kupuju isključivo — Albanci.

Čitaj još:   Ja sam Ana Brnabić i mene je poslao šef... (foto, video)

Na okruglom stolu 2017. godine, koji je bio posvećen unutrašnjem dijalogu o Kosovu, iznet je podatak — da Albanci na jugu i u centralnoj Srbiji, u poslednjih 15 godina, kupuju sve što je srpsko. Taj trend je naročito zastupljen u Bujanovcu i u Medveđi, a u tim opštinama ima neuporedivo više birača nego građana, zbog više hiljada fiktivno prijavljenih Albanaca, koji u stvari žive u dijaspori.

Albanci, prema tim podacima najviše kupuju zemljište i kuće u srpskim selima koja se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, dakle oblast oko Vranja, duž granice sa Bujanovcem, ali i Toplički okrug, Prokuplje, Kuršumlija, Blace…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši