IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bruno Tarimo Vifuavivili: Došao sam da POBJEDIM Gurdijeljca

Bokser iz Tanzanije Bruno Tarimo Vifuavivili rekao je danas u Novom Pazaru da je došao da pobjedi Šerifa Gurdijeljca, u predstojećoj borbi za titulu internacionalnog prvaka u superpero kategoriji u okviru Međunarodne bokserske federacije (IBF).

“Imam dobrog trenera u Australiji (Krejga Vilsona), a iza mene su brojne i kvalitetne sparing borbe u pripremnom periodu protiv odličnih boksera. Spreman sam da pobjedim” rekao je 24-godišnji Vifuavivili…

On je zvanični IBF šampion Pan Pacifika u superpero kategoriji i bivši prvak Okeanije pod okriljem Svjetske bokserske asocijacije (WBA), a kao profesionalac je ostvario 23 pobjede, od toga pet nokautom, dva poraza i nerešen meč. Vifuavivili živi u Australiji, a njegov trener Krejg Vilson otkrio je da ne poznaje dobro protivnika, ali da ima plan i da nije zabrinut za ishod meča u Novom Pazaru, koji je zakazan za subotu uveče u dvorani Pendik.

“Bruno je spreman. Jako je trenirao i nikada nije bio u boljoj kondiciji i formi. Došao je da pobjedi u subotu uveče, kada očekujem njegovo najbolje izdanje”, kazao je Vilson. Gurdijeljac, koji brani internacionalni IBF pojas u superpero kategoriji, a bio je i mladi IBF prvak svjeta u toj verziji, ima učinak od 20 pobjeda, od čega sedam nokautom, uz četiri poraza.

Čitaj još:   VELIKA POBJEDA NOVOG PAZARA... (foto)

Otkako je sredinom 2016. počeo da sarađuje s promoterom Alminom Kučom, 24-godišnji Gurdijeljac je dobio 13 mečeva u nizu. Kuč je ocjenio da su šanse boksera podjednake i da Gurdijeljac može do pobjede, ako u ringu pokaže sve što zna.

“Nadam se punoj dvorani u najvažnijoj i najtežoj borbi za Gurdijeljca, koji sutra stiže u Novi Pazar. On je već nekoliko sedmica u Berlinu i radi sa Mišelom Trabantom, posle priprema na Kopaoniku. Napravili smo zajedno impresivan niz pobjeda, a za novu i istorijsku potrebno je i da u dvoranu dođu svi pazarski ljubitelji boksa i sporta”, naveo je Kuč.

Na reviji koja sadrži devet borbi, od novopazarskih boraca nastupiće i Saida Bukvić, Ersan Gurdijeljac, Ajla Lukač i Džemil Ćosović.

Miljan Minić, rtvnp i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši