Maloljetni Ejjub osumnjičen za UBISTVO Osmanovića- Na pijaci smo kupili nož, KOJIM SAM GA UBIO…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sarajevo – MalolJetni Ejjub D., koji je usmrtio Ronalda Osmanovića, objasnio je šta je prethodilo sukobu u kojem su on i njegov brat napadnuti.

“Dnevni avaz” je u posJedu je izjave 15-godišnjeg Ejjuba D., koji je u nedelju nožem usmrtio 21-godišnjeg Ronalda Osmanovića. Policija je nakon događaja u sarajevskom naselju Saraj-Polje uhapsila Silvija G. (17), koji je, zajedno s nastradalim Ronaldom, sjekirom napao Ejjuba i njegovog starijeg brata Davuda D. (17), nanijevši mu teške povrede.

– Žao mi je što sam to učinio, uradio sam to u samodbrani, iz straha za svoj i život mog brata – kazao je Ejjub D., detaljno objasnivši šta je prethodilo brutalnom napadu na njega i brata u Saraj-Polju.

Potvrdio je da su odranije poznavali Ronalda i Silvija, jer su zajedno igrali fudbal. Poslije su došli u sukob sa Silviom, zbog čega su prošle godine bili izloženi prijetnjama, koje su prijavljivali i Policijskoj upravi Novi Grad. Ronald, koji se družio sa Silviom, nije se zaustavio na prijetnjama nego je u nekoliko navrata i fizički napadao Davuda.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: Ribari u Dunavu pronašli obezglavljeno tijelo, od šokantnog prizora nisu mogli doći sebi…

– Brat i ja smo zbog svega toga u subotu otišli na pijacu Otoka i tu smo kupili jedan nož i metalnu palicu – ispričao je Ejjub D.

Nož i palicu odnijeli su kući i sakrili od roditelja. U nedelju, 25. avgusta, Ejjub je zvao Silvija, jer mu je slao poruke na Instagramu da se “vide i riješe probleme”. Silvio je tražio da se nađu i da se potuku na igralištu u Saraj-Polju.

Ejjub je s bratom otišao na igralište poslije ikindija-namaza, koji su klanjali u džamiji Kralj Fahd, ali Silvija nije bilo, nakon čega je Ejjub slikao lokaciju i rekao mu da je došao. Braća su usput srela jednu ženu s kćerkom koju su poznavali i krenuli su da je otprate kući.

– Tada smo videli Silvija kako trči i nosi sekiru vičući p…. Iza njega je išao Ronald. Brat i ja vadimo nož i palicu te mi brat govori da se pazim. Silvio je tupim dijelom sekire zamahnuo prema meni, ali je udario mog brata u glavu. Brat je primio taj udarac da bi mene zaštitio. Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat – ispričao je Ejjub.

Čitaj još:   Vic DANA Crnogorci u BIOGRADU...

Potpuno u šoku, Ejjub je tada ugledao Silvija kako sekirom zamahuje prema njemu, a Ejjub, smogavši snage da mu se suprotstavi, stao je govoreći mu: “Bojim se samo Allaha.” Silvio je tada pobjegao prijeteći da će se ponovo sresti. Ejjub je pomažući bratu dočekao Hitnu pomoć.

Povrijeđeni Davud D. zbrinut je te noći u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te je jučer, nakon što je zbrinut, otpušten na kućno lečenje. Njegov brat Ejub osumnjičen je za ubistvo, dok se Silvio tereti za pokušaj ubistva. Njih dvojica jučer su, nakon saslušanja u policiji, predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gdje će biti zadržani 24 sata.

izvor Dnevni avaz.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *