PAZARAC, ŠVERCOVAO ETIKETE POZNATIH MARKI IZ TURSKE (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Carinici su 27. avgusta 2019. godine prilikom ulazne kontrole na Gradini zaplijenili 5.000 etiketa robnih marki “adidas” i “najk”. Samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg krojaču iz Novog Pazara  , putnika novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul- Novi Pazar.

On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao dvije hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lijepe i našivaju na garderobu ili obuću.

ISPOSTAVILO SE DA TORBA PRIPADA POMENUTOM PUTNIKU, KROJAČU IZ NOVOG PAZARA, KOJI BI ZAPLENJENIM ETIKETAMA MOGAO DA “BRENDIRA” PET HILJADA KOMADA RAZLIČITIH ODEVNIH PREDMETA, ŠTO SE ZAHVALJUJUĆI BUDNOSTI CARINIKA NA GRADINI, NEĆE DESITI.

Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tone tekstila. Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata.

Čitaj još:   AMK Novi Pazar o planovima za ovu godinu: Nema razloga da uspehe ne ponovimo

izvor: Kurir.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši