IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TARIMO ŽELI POBJEDU U ISTORIJSKOM MEČU ZA GURDIJELJCA

Privode se kraju pripreme za najveći bokserski spektakl ikada održan u Novom Pazaru. U gradu boksa već se osjeća bokserska groznica. Pet novopazarskih profi majstora ringa imaće priliku da se pred svojom publikom pokažu, dokažu i ostvare trijumfe. Naspram njih će biti sjajni protivnici i sva je prilika da će pomoć publike biti neophpdna kako bi svojim navijanjem i podrškom nosila naše borce do trijumfa.

Svakako najteži zadatak će, u borbi večeri, u meču u kojem brani Internacionalnu IBF titulu, imati naš šampion Šerif Šeka Gurdijeljac koji naspram sebe ima boksera prezimena teškog za izgovor ali veoma dobro poznatog u svijetu profesionanog boksa, iz Tanzanije dolazi ovaj naturaliizovani Australijanac, Bruno Tarimo Vifuavivili.

U novi Pazar je stigao juče. Njega i njegov tim juče je dočekalo ono veliko nevrijeme ali se mi nadamo da to neće biti jedina nepogoda i da glavna oluja za njega stiže u noći 31. Avgusta u dvorani Pendik u duelu sa Šekom Gurdijeljcem.

Danas je Tarimo govorio novinarima rekavši da je u Novi Pazar došao da pobjedi Šerifa Gurdijeljca, u predstojećoj borbi za titulu internacionalnog prvaka u superpero kategoriji u okviru Međunarodne bokserske federacije (IBF).

– Imam dobrog trenera u Australiji (Krejga Vilsona), a iza mene su brojne i kvalitetne sparing borbe u pripremnom periodu protiv odličnih boksera. Spreman sam da pobedim- rekao je 24-godišnji Vifuavivili. On je zvanični IBF šampion Pan Pacifika u superpero kategoriji i bivši prvak Okeanije pod okriljem Svetske bokserske asocijacije (WBA), a kao profesionalac je ostvario 23 pobede, od toga pet nokautom, dva poraza i nerešen meč. Vifuavivili živi u Australiji, a njegov trener Krejg Vilson otkrio je da ne poznaje dobro protivnika, ali da ima plan i da nije zabrinut za ishod meča u Novom Pazaru, koji je zakazan za subotu uveče u dvorani Pendik.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PRONAĐEN nestali student medicine...

Trener Krejg Vilson

– Bruno je spreman. Jako je trenirao i otkad ga ja znam nikada nije bio u boljoj kondiciji i formi. Došao je da pobedi u subotu uveče, kada očekujem njegovo najbolje izdanje- kazao je Vilson. Gurdijeljac, koji brani internacionalni IBF pojas u superpero kategoriji, a bio je i mladi IBF prvak sveta u toj verziji, ima učinak od 20 pobeda, od čega sedam nokautom, uz četiri poraza. Otkako je sredinom 2016. počeo da sarađuje s promoterom Alminom Kučom, 24-godišnji Gurdijeljac je dobio 13 mečeva u nizu. Kuč je ocenio da su šanse boksera podjednake i da Gurdijeljac može do pobjede, ako u ringu pokaže sve što zna.

Promoter Almin Kuč

– Nadam se punoj dvorani u najvažnijoj i najtežoj borbi za Gurdijeljca u njegovoj karijeri. On je već nekoliko sedmica u Berlinu i radi sa Mišelom Trabantom, posle priprema na Kopaoniku. Napravili smo zajedno impresivan niz pobeda, a za novu i istorijsku pobedu potrebno je i da u dvoranu dođu svi pazarski ljubitelji boksa i sporta- naveo je Kuč.

Čitaj još:   LONDON, PODRŠKA MUSLIMANIMA: MESUT Ozil, spaljuju Kur'ane, zatvaraju džamije, ubijaju vjerske učitelje, dokle... (foto)

– Šerif Gurdijeljac sutra stiže u Novi Pazar i imaćemo prilike da i njega predstavimo ljubiteljima boksa i da vidimo i kakva su njegova očekivanja i ambicije.

Na reviji koja sadrži devet borbi, od novopazarskih boraca nastupiće i Saida Bukvić, Ersan Gurdijeljac, Ajla Lukač i Džemil Ćosović.

Prilog pripremili:Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši