VELIKO PRIZNANJE: Bogdan BOŠA Tanjević od danas i zvanično u Kući slavnih… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OD DANAS SU Članovi Kuće slavnih, pored Bogdana Boše Tanjevića, postali, između ostalih, Alonzo Morning, Fabrisio Oberto, Hose “Pikulin” Ortis…

Mijeu (Švajcarska): Svijet, Sport, košarka, Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30. 08 .2019… 12: 52… VELIKO PRIZNANJE: Bogdan BOŠA Tanjević od danas i zvanično u Kući slavnih…

Jedan od najboljih trenera s prostora Zapadnog Balkana bio je klupski prvak Evrope sa sarajevskom Bosnom 1979. godine.

Bogdan Tanjević, bivši selektor reprezentacija Turske, Italije, Crne Gore i kluba Fenerbahče jedan od najvećih evropskih košarkaških trenera svih vremena, primljen je danas u Fibinu Kuću slavnih.

Legendarnog Bošu, koji je rođen u Pljevljima, klupski šampion Evrope sa Bosnom, a prvak Starog kontinenta sa Italijom, trener Trsta, Milana, Virtusa, Feberbahčea, Budućnosti… predložio je Košarkaški savez Crne Gore, a FIBA prepoznala sve što je uradio za kraljicu igara.

Trofejni košarkaški trener Bogdan Tanjević primljen je u FIBA kuću slavnih – generacija 2019. godine.

Čitaj još:   BANJA LUKA, OTKRIVEN I DRUGI NAPADAČ NA NOVINARA: Policija traga za muškarcem sa debelim dosijeom

Jedan od najboljih trenera s prostora Zapadnog Balkana bio je klupski prvak Evrope sa sarajevskom Bosnom 1979. godine.

Prvak Starog kontinenta bio je i s reprezentacijom Italije 1999. godine, prenosi Anadolija.

Sa seniorskim nacionalnim timom bivše Jugoslavije osvojio je srebrenu medalju na EP-u 1981. godine, a sa juniorima zlatnu sedam godina ranije.

Najveći uspjeh u karijeri svakako za Bogdana Bošu Tanjevića je i Srebro s evropskih prvenstva ima i kao selektor Turske na šampionatu igranom 2010. godine.

Tanjević, rođen u Pljevljima (Crna Gora) 13. februara 1947. godine, u trenerskoj karijeri osvojio je 14 trofeja, poslednji angažman u karijeri imao je kao selektor Crne Gore koju je vodio od 2015. do 2017. godine. 

Čitaj još:   OVO JE: Rols Rojs na ruski način...

Uz Tanjevića, u FIBA kuću slavnih – generacija 2019. primljeni su i Alonzo Mourning, Janeth Arcain, Atanas Golomeev, Jose Ortiz, Fabricio Oberto, Mohsen, Medhat Warda, Jiri Zidek, Mou Zuoyun, Natalia Heykova i posthumno Margo Dydek.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši