VUČKU, LAŽ VELIKA, K'O BORUSIJA: Vučić, izmislio tenk ispred stadiona “Borussije Dortmund”…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

PRVO JE U Srbiji, nova izmišljotina Vučića podsjetila na njegovu, već epsku laž kako “svakih deset sekundi u svijetu pogine jedan perač prozora”, za koju je Vučić kazao da ju je izgovorio usljed greške njegovih savjetnika…

BEOGRAD: Srbija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30. 08 .2019… 09: 52… VUČKU, LAŽ VELIKA, K'O BORUSIJA: Vučić, izmislio tenk ispred stadiona “Borussije Dortmund”…

Aleksandar Vučić se po svom lošem običaju umiješao u polemiku koja je posljednjih dana pokrenuta u vezi sa postavljanjem tenka ispred stradiona “Crvene Zvezde”.

Vučić je prije demantovao da sporni tenk (kojeg je njegov ministar policije Nebojša Stefanović nazvao “maketom”) “nema nikakve veze sa Vukovarom”, kako je prvobitno bilo rečeno od organizatora ovog militantnog “performansa”.

Vučić je kazao kako je normalno da se tenk postavlja ispred fudbalskih stadiona, pa je kazao da je i ispred stadiona ruskog CSKA postavljen, kako je top zaštitni znak londonskog “Arsenala”, kao i da njemački klub “Borussija Dortmund” ispred svog stadiona “Westfalen” ima postavljen tenk.

Vučić je da bi bio uvjerljiv novinarima pokazao fotografiju tenka ispred stadiona poznatog njemačkog nogometnog kluba.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 12. april 2019. godine

“Jesmo li saglasni da su Nemci jedan civilizovan narod, da su antiratno opredeljeni..Evo vidite, ovo je simbol ‘Borussije Dortmund’, tenk, sa oznakama koje podsećaju na neka prošla vremena…

Jeste li čuli nekada da je nekome smetao taj tenk? Nikada niste čuli ni da ga imaju”, obrušio se Vučić na novinare koji su tražili njegov komentar o gvozdenoj grdosiji ispred stadiona “Rajko Mitić”.

No, kako su otkrili novinari televizije N1, fotografija tenka kojom je mahao predsjednik Srbije, nije napravljena ispred stadiona “Borussije Dortmund”, nego u jednoj kasarni njemačke vojske tokom Dana otvorenih vrata, kada je građanima omogućeno razgledanje vojnih i oružanih eksponata! 

Kako je navedeno na N1, neko od posjetitelja je na izloženi tenk zalijepio oznaku kluba, protiv čega su se pobunili u “Borussiji” i taj čin nazvali “skrnavljenjem”.

Mnoge u Srbiji je ova nova izmišljotina predsjednika Vučića podsjetila na njegovu, već epsku laž kako “svakih deset sekundi u svetu pogine jedan perač prozora”, za koju je Vučić kazao da ju je izgovorio usljed greške njegovih savjetnika. 

Čitaj još:   ZNA LI SE Gdje je privlačnost zauzetih muškaraca?

Aleksandra Vučića, najpoznatijeg navijača “Crvene zvezde”, podržao je i nekadašnja legenda ovog kluba nogometaš Dušan Savić, simpatizer Srpske napredne stranke, koji je jutros na Prvoj TV ispravio Vučića i kazao kako se tenk ne nalazi ispred stadiona “Borussije”u Dortmundu, nego ispred stadiona njemačkog “Schalkea 04” u Gelsenkirchenu.

Treba očekivati da i ovu, do sada nepoznatu informaciju, uskoro neko provjeri i demantira…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši