ISTANBUL:Erdogan, nemamo namjeru, odustati ni od članstva u NATO- u niti od naših saveznika… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turska je suspendovana iz programa F- 35 u julu ove godine, a američka administracija tvrdi da će ruski S- 400 ugroziti sigurnost aviona F- 35…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 07. 00 .2019… 01: 59… ISTANBUL:Erdogan, nemamo namjeru, odustati ni od članstva u NATO- u niti od naših saveznika…

Turska nema namjeru odustati od članstva u NATO-u i njegovih saveznika, poručio je danas u Istanbulu predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Turski predsjednik se dotakao i uspostavljanja sigurne zone na sjeveru Sirije. 

“Nemamo puno vremena i strpljenja oko uspostave sigurne zone na istoku Eufrata. Turska će primijeniti vlastiti akcijski plan, ako turskim vojnicima ne bude dopušteno kontrolisati sigurnu zonu u Siriji”, rekao je Erdogan.

Smatra da se ne može sakriti progon stanovništva na istoku Eufrata od terorističke organizacije. Turski predsjednik je kazao i da ISIS nije problem tog područja nego da je to rat dijeljenja interesa određenih moći.

Čitaj još:   Erdogan, poruka s BOSFORA: Nekima je važnija kap nafte nego kap krvi...

Turska je suspendovana iz programa F-35 u julu ove godine, a američka administracija tvrdi da će ruski S-400 ugroziti sigurnost aviona F-35. Turska negira tu tvrdnju, dodajući da je godinama neuspješno pokušavala kupiti raketni odbrambeni sistem Patriot od SAD-a, prije nego što se okrenula S-400.

“Ako se prodaja raketnog sistema Patriot pretvori u alat za pritisak, Turska neće oklijevati da preferira druge sisteme”, rekao je Erdogan. 

Dodao je i da im se “ne dostavljaju” avioni (F- 35)…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *