SUROVO, CRNADAK GORAK KAO PELIN:”To što SNSD najavljuje je ludost, to je poziv na novi rat…” (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Siguran sam, da narod Republike Srpske ne želi ratovati…”

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01. 00 .2019… 09: 59… SUROVO, CRNADAK GORAK KAO PELIN:”To što SNSD najavljuje je ludost, to je poziv na novi rat…”

“Ako Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da nakon 5. septembra od Narodne skupstine RS-a zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija zato što Zoran Tegeltija nije izabran za predsjedavajućeg Vijeća ministara, to će biti velika ludost i poziv na novi rat”, tvrdi ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak.

Ne treba, kaže, rizikovati budućnost Republike Srpske zbog interesa SNSD-a.

Čitaj još:   SRAMNA PORUKA: U Srebrenici postavljena ploča "svirepo stradalim od muslimanskih zločinaca..."

“Siguran sam da narod Republike Srpske ne želi ratovati, pogotovo ne zbog toga što SNSD nije u vlasti i da neće rizikovati budućnost RS-a i svoje djece zbog interesa SNSD-a i njihovih koalicionih partnera”, naveo je Crnadak.

Takvu avanturu narod neće podržati jer niko ne želi, kako je ustvrdio, nove mobilizacije i nove ratne sukobe.

“SNSD ima svoje partnere, SDA i HDZ, imaju većinu u Parlamentarnoj skupštini, potpisali su sporazum, neka ga provedu, niko im ne smeta, samo neka ne dovode u pitanje RS i njenu snažnu ustavnu poziciju unutar BiH”, dodao je Crnadak...

izvor S.B

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši