NOVI PAZAR: Održan protest u protiv Parade ponosa… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Saobraćaj se u Novom Pazaru odvijao nesmetano, a na mjestu okupljanja nije primećen veći broj policajaca…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 09 .2019… 11: 59…  NOVI PAZAR: Održan protest u protiv Parade ponosa… (video)

Pojedini portali objavili da će danas u Novom Pazaru biti održana “Parada ponosa”, radiju Sto plus u Policijskoj upravi ovog grada rečeno je da, prema njihovim saznanjima, za danas nisu planirani nikakvi javni skupovi.

O tome da se u Novom Pazaru, navodno, sprema “Parada ponosa” prethodnih dana spekulisalo se i na društvenim mrežama gdje su građani, uglavnom, pozivali na to da se ona zabrani.

Portali su prenosili nezvanične informacije o tome da je Policijska uprava dobila zahtjev za održavanje takozvanog “Prajda” i da će se on održati danas šetnjom centralim gradskim ulicama.

Čitaj još:   HRVATICA, SE PRIDRUŽILA ISILU: Udala se i pobjegla u Siriju, Senad poginuo, Dora nastavila OTPOR U PUSTINJSKIM USLOVIMA... (foto)

Kako se u startu saznaje, tačno je da je novopazarskoj policiji podnijet zahtjev za održavanje javnog skupa, ali je organizatorima iz Policijske uprave odogovoreno da ne postoje uslovi za njegovo održavanje…

Grupa od tridesetak ljudi protestovala je danas u centru Novog Pazara zbog održavanja Parade ponosa, koja zvanično nije ni najavljena.

Demonstranti nisu nosili transparente niti su imali bilo kakva obilježja.

Okupljeni su u improvizovanoj koloni, pjevajući navijačke pjesme prošli gradskim šetalištem. Saobraćaj se u centru grada odvijao nesmetano, a na mjestu okupljanja nije primećen veći broj policajaca…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši