IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIŠTINA: “Vučić, kao ni jedan predstavnik druge države neće moći ući na Kosovo…”

Institucije Kosova neće dozvoliti predstavnicima nijedne druge države da dođu na Kosovo i vode kampanju tokom izbornog procesa, kažu zvaničnici iz Prištine…

PRIŠTINA: Kosovo, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 32. 00 .2019… 11: 59… PRIŠTINA: “Vučić, kao ni jedan predstavnik druge države neće moći ući na Kosovo…

Kako prenosi portal Kosovo online, ove reakcije zvaničnika u Prištini dolaze usled najave određenih beogradskih vlasti da će posjetiti Kosovo u toku predizborne kampanje za parlamentrane izbore koji će se održati 6. oktobra, piše RSE.

Savjetnik odlazećeg ministra vanjskih poslova Bedžeta Pacolija, nijednom predstavniku druge zemlje, posebno srpskim zvaničnicima, sa ciljem da organizuje kampanju na Kosovu.

“Apsolutno, nijedan državni predstavnik bilo koje države neće moći da dođe ovdje i vodi kampanju. U tom smislu, potpuno su nerazumljive najave zvaničnika Vlade Srbije da će posjetiti Kosovo zarad predizborne kampanje. U stvari mi to razumijemo, budući da oni imaju tendenciju da zaoštre situaciju i stvaraju unutrašnje tenzije.”, kazao je Ziberaj.

On je potvrdio da kosovske institucije sarađuju sa međunarodnom zajednicom, kako bi se obezbijedio mirni izborni proces, gdje će se građanima zagarantovati slobodno glasanje.

Čitaj još:   Amerika ima najjaču vojsku na svijetu, slijedi Rusija, a CRNA GORA je na ovoj poziciji... (foto)

Podsećamo, Ziberaj je ranije istakao, da se ta zabrana odnosi i na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, osvrćući se na mogućnost njegove posjete.

“U ovom periodu se neće dozvoliti ulazak nijednoj osobi, koja namjerava da zaoštri situaciju. Na Kosovo neće moći da uđe niko ko ima za cilj destabilizaciju”, poručio je on.

izvor RSE

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

Komentariši