IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAZBJEŽALI SE KAO MIŠEVI: Lider Hezbollaha,gađat ćemo duboko unutar Izraela… (foto)

Izraelska vojska napustila je svoje vojne položaje, uključujući zgrade i vojnu opremu, u blizini Avivima u Gornjoj Galileji, nakon što je Hezbolah pogodio izraelski oklopni transporter “Wolf” u tom području sa protivtenkovskom vođenom raketom…

BEYRUT: Svijet, Putovanja, vijesti, utorak, 18. 00 .2019… 19: 59…  RAZBJEŽALI SE KAO MIŠEVI: Lider Hezbollaha,gađat ćemo duboko unutar Izraela…

Lider libanskog Hezbollaha Hassan Nasrallah najavio je kako će njegova organizacija, koja ima podršku Irana, početi ciljati izraelske bespilotne letjelice koji lete u zračnom prostoru Libana, upozorivši kako više nema „crvenih linija“ u borbi protiv Izraela, prenose agencije.

“Libanci imaju pravo da se brane i mi ćemo braniti. Postoji sada novi operativni prostor (za Hezbollah) i to je libansko nebo. Kada se radi o bavljenju bespilotnim letjelicama to će se desiti. Neću precizirati kada i kako, ali će se desiti“, rekao je Nasrallah.

Hezbollah je u nedjelju ispalio protivtenkovske rakete na Izrael.

Izraelska vojska je rekla kako niko nije ranjen kada su dvije ili tri rakete ispaljene iz Libana, pogodivši jedno vojno vozilo i bazu.

Snimci na kojima se vidi kako se evakuiraju ranjeni vojnici objavljeni su ne bi li se Hezbollah zavarao i pomislio da ima žrtava, javili su izraelski mediji.

Nasrallah sinoć nije spominjao žrtve već je isticao smjelost napada.

Čitaj još:   Ubistvo kod Tutina,uhapšeno lice iz Novog Pazara...

„Ono što se jučer desilo jeste da je otpor (Hezbollah) probio ono što je decenijama bila najveća izraelska crvena linija. To više nije crvena linija. Gotovo je s tim. Nema više crvenih linija. Ako nas napadnete, vaše granice, vojnici i naselja, uključujući one na granici i duboko unutar (Izraela) bit će pod prijetnjom i gađane“, rekao je on, prenosi AFP.

Lider Hezbollaha je dodao kako će se ono što je učinjeno u nedjelju ponoviti još u većem obimu bilo kada u budućnosti i kako je Izrael evakuirao cijelu granicu, da nije bilo ni jednog vojnika, ni traktora, da su evakuirani svi punktovi.

Nasrallah je aludirao na izvještaje novinara u ponedjeljak koji je obišao napadnuti punkt Avivim i rekao kako je napušten.

Izraelska vojska napustila je svoje vojne položaje, uključujući zgrade i vojnu opremu, u blizini Avivima u Gornjoj Galileji, nakon što je Hezbolah pogodio izraelski oklopni transporter “Wolf” u tom području sa protivtenkovskom vođenom raketom.

Izvor: Agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši