IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA: Emiru Spahiću, ex kapitenu BiH, otkazao bubreg… (foto)

Bivši kapetan BiH Emir Spahić proživljava pravu dramu nakon saobraćajne nesreće…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, O4. 09 .2019… 10: 52… DRAMA: Emiru Spahiću, ex kapitenu BiH, otkazao bubreg…

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH, Emir Spahić oporavlja se nakon nesreće…

Kako saznajemo od dopisnika regionaalnog portala iBalkan.net iz Sarajeva, sumnja se da je bivši kapiten našeg državnog tima imao infarkt bubrega.

– Inače, stanje je zasad stabilno – sve bolje i bolje, nije više na “mašini”, svjestan je, komunikativan – javlja naš izvor iz KCUS-a.

Također, ljekarski konzilij danas je donio odluku da nije potrebna operacija karlice, koja je slomljena na dva-tri mjesta.

– Kako trenutno stoje stvari, operacija karlice nije neophodna. S druge strane, oporavak pluća, slomljenih rebara ide očekivanim, dobrim tokom – otkriva izvor zas medije s KCUS-a.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević je tek jučer saznao za tešku saobraćajnu nesreću koju je doživio nekadašnji kapiten našeg državnog tima Emir Spahić.

Čitaj još:   DANAS, NAKON NESREĆE: Emir Spahić smješten u KCUS, u stabilnom je stanju... (foto)

S obzirom na to da Spahić i dalje leži na Odjelu intenzivne njege, posjete su strogo zabranjene. Zbog toga je dežurni bolnički telefon, kako kažu na KCUS-u, i dalje “usijan”. Pozivi stižu iz svih krajeva Evrope. 

– Pristup Emiru ima samo njegova majka Fatima. Inače, ukoliko se njegov oporavak nastavi ovim, odnosno željenim tempom, u zavisnosti od saniranja povreda karlice, ne bi trebao još dugo ostati na Odjelu intenzivne njege – javlja naš izvor.

Dugogodišnji kapiten “Zmajeva” teže je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Gacka koja se dogodila u noći s četvrtka na petak.

Iz trebinjske bolnice poznati fudbaler prevezen je helikopterom u KCUS, gdje su mu konstatirani višestruki prijelomi rebara, karlice, ali i probijeno lijevo plućno krilo, koje je uspješno sanirano drenom u Trebinju.

Strahovalo se i od povreda glave, ali je CT snimak na KCUS-u, na svu sreću, otklonio sve dileme i pokazao da nema povreda.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. septembar 2023. godine…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši