IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: U planu rekonstrukcija nekoliko novopazarskih škola…

Zbog rekonstrukcije školskog objekta nastava za novopazarske gimnazijalce počeće 16. septembra. Radove u Gimnaziji obišao je gradonapčelnik Nihat Biševac, podsjećajući da je riječ o investiciji Vlade Srbije.

„Radovi, čija je vrednost 9 miliona 650 hiljada dinara, finansiraju se preko Kancelarije za javna ulaganja. Po prvi put otkada je zgrada naspravljena, izvodi se kompletna rekonstrukcija škole, da bi obezbedili najbolje uslove za obavljanje nastave. Želimo da budu zadovoljni učenici, nastavnici i kompletno osoblje jedne od najstarijih škola u Srbiji“, rekao je gradonačelnik Biševac, najavljujući nova ulaganja u rekonstrukciju školskih objekata. „U toku je izrada projekta vrednog 3 milona eura, za rekonstrukciju OŠ „Bratstvo“.

U okviru ovog projekta predviđena je, između ostalog izgradnja zatvorenog bazena, namjenjenog učenicima ali i svim građanima. Planom je u narednoj godini predviđena i rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović, što je investicija vrijedna preko 1,5 miliona eura“.

Čitaj još:   Emine ERDOGAN O ŽRTVAMA GENOCIDA: I kada se pomisli da su suze presušile, znajmo da one teku unutra... (foto)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsjetio je ovom prilikom da je u toku postupak kupovine parcele za školu u Šutenovcu, kako bi se rasteretila OŠ „Vuk Karadžić“.

Izvođač radova u novopazarskoj Gimnaziji je kompanija „Dacić“, a prema riječima direktora Nermina Dražanina, uloženi su izuzetni napori da nastava počne polovinom septembra.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

NOVI PAZAR: Bošnjačko- srpski savez nova stranka u Sandžaku… (foto, video)

Danas je održana sjednica inicijativnog odbora, na kojoj je za Read more

Komentariši