IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Dva aviona kružila zbog nevremena, sletjeli u Beograd i Zagreb, kiša poplavila ulice, nastao kolaps… (foto, video)

Više saobraćajnih nesreća je u poslepodnevnim satima je usled obilnih padavina zabilježeno u Sarajevu…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, O6. 09 .2019… 22: 59…  SARAJEVO: Dva aviona kružila zbog nevremena, sletjeli u Beograd i Zagreb, kiša poplavila ulice, nastao kolaps… (foto, video)

Jako nevrijeme u Sarajevu i smanjenja vidljivost uzrokovali su probleme i u odvijanju avionskog saobraćaja. Dva aviona nisu uspjela sletjeti i preusmjerena su na aerodrome susjednih država.

Avion kompanije Flydubai koji je letio iz Dubaija ka Sarajevu trebao je sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 17:55 sati. Kružio je pola sata, ali nije uspio sletjeti te je odletio u Beograd. Njegov dolazak u Sarajevo je pomjeren za 20 sati.

Avion Eurowingsa iz Stuttgarta trebao je stići u 17:10 sati. Nakon 10-minutnog kruženja preusmjeren je u Zagreb.

Obilne padavine praćene vjetrom i grmljavinom pogodile su sinoć i danas veći dio BiH. Tim povodom Federalni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje zbog mogućih pojava bujičnih potoka, jaki udari vjetra i grad.

Kolaps saobraćaja na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu, tačnije u ulici Zmaja od Bosne, uzrokovale su obilne padavine i saobraćajne nesreće u vreme kada su na sarajevskim saobraćajnicama uobičajene gužve.

Čitaj još:   Sarajevo: STIGLI NAJBOLJI BORCI, Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u kik-boksu... (foto)

Usled nevolja s kišom i gužvama nisu saobraćali ni tramvaji. Kolone su se stvorile u oba smera glavne sarajevske saobraćajnice, međutim, mnogo je veća gužva ka centru grada.

Jaka kiša praćena vjetrom i grmljavinom poplavila je ulicu Smaila Šikala u sarajevskom naselju Boljakov potok. Voda je ušla u kuće, a šahtovi nisu mogli primiti toliku količinu vode pa je za kratko vrijeme spomenuta ulica poplavila.

“Mogu vaditi migrante, a ne mogu braniti herojske kuće. Vodovod sam zvao 300 puta i više neće ni da mi se jave, policija iz Novog Grada me otjerala s telefona, a i vatrogasci su me sikterisali”, kazao nam je Šikalo.

Vlasnik druge kuće kaže da u ovoj ulici živi već 50 godina i da nikada nije bilo sličnih problema sve do 2. augusta ove godine.

http://ibalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši