IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AZERI, OHLADILI HRVATE: Nadmudren Dalić, na kraju spašavao se na jedvite jade, vidite golove… (foto i video)

Jurčević nadmudrio Dalića, Hrvatska reprezentacija bila je apsolutni favorit današnjeg dvoboja protiv Azerbajdžana u sklopu kvalifikacija za EURO 2020. godine…

BAKU: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 09. 09 .2019… 21: 32… AZERI, OHLADILI HRVATE: Nadmudren Dalić, na kraju spašavao se na jedvite jade, vidite golove…

Borbeni Azeri osvojili prvi bod u kvalifikacijama za EURO 2020. godine…

Vatreni su tako i otvorili susret te su golom Luke Modrića u 11. minuti poveli s 1:0.

Ipak, petnaestak minuta prije kraja Azeri izjednačuju zgoditkom Khalilzada.

Nakon vrlo dobrih prvih pola sata, igra Hrvatske je pala, a domaći su osjetili kako im se pruža prilika za pozitivan rezultat.

U drugom poluvremenu Azeri su bili aktivniji, a prijetnje izjednačenjem ispunili su u 72. minuti kada je Halilzade prihvatio loptu na lijevoj strani, riješio se Brozovića, pa zatim prošao između Lovrena i Bartoleca te jakim udarcem sa sedam-osam metara i svladao Livakovića.

Čitaj još:   Džaferović na džumi namazu sa predsjednikom Republike Turske Erdoğanom u Medžek džamiji u gradu Bellek... (foto, video)

Hrvatska je prva u grupi sa 10 bodova iz pet susreta, slijede Mađarska s devet te Veles i Slovačka sa po šest bodova.  Azerbajdžanu je ovo prvi osvojeni bod u ovim kvalifikacijama.

Pogledajte sve golove i najzanimljivije detalje s utakmice…

Štaviše, propustili su Azeri dvije dobre šanse u finišu da dođu i do čitavog plijena i vjerovatno najvećeg iznenađenja u ovoj rundi kvalifikacija, ali i ovako su zadovoljni jer su uspjeli da osvoje bod protiv vicešampiona svijeta.

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši