IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegirača Federacije BiH: Saslušan u policiji nakon govora na “Danu tradicionalne porodice”… (foto)

ZBOG IZJAVA O POVORCI, Mujo Aganović pozvan na razgovor s policijom zbog oštre poruke ambasadoru Ericu Nelsonu…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 09. 09 .2019… 22: 32… Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegirača Federacije BiH: Saslušan u policiji nakon govora na “Danu tradicionalne porodice”…

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine Mujo Aganović nakon poruke ambasadoru SAD-a Ericu Nelsonu, danas je pozvan na informativni razgovor u Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

“Ovo je terorisanje građana. Neka rade u svoja četiri zida šta god žele, ali javno paradirati, provocirati i terorizirati građane niko nema pravo, čak ni američki ambasador sa zastavom na Američkoj ambasadi. Ambasadore, mi cijenimo prijateljske odnose Amerike i ono što čini za ovu državu i mi to ne zaboravljamo, ali nemojte ni vi zaboraviti da ste gost u mojoj državi, a ja sam ovdje domaćin”, kazao je između ostalog Aganović dan prije Bh. povorke ponosa.

Mujo Aganović je u razgovoru za bh. medije kazao kako je odmah po dolasku u Zenicu dobio poziv od zeničke policije da se odazove u MUP ZDK na informativni razgovor po nalogu službenih osoba iz Kantona Sarajevo.

Čitaj još:   NAMIRNICE KOJE Rashlađuju i gase žeđ– iste sadrže najviše vode... (foto, video)

Iz Udruženja Svjetlo su kazali kako je poziv uslijedi nakon što je njegova izjava imala naznake prijetnje ambasadoru Nelonu, a Aganović je razgovoru za medije kazao da mu je skrenuta pažnja, na konstataciju policije iz Sarajeva, da je svojom izjavom pozvao na kršenje javnog reda i mira.

“Moja izjava nije imala nikakvu takvu namjeru, to je moje demokratsko pravo. Policija se ponašala korektno, ne možemo reći da je bilo nekih pritisaka prilikom ispitivanja. Međutim, čudi me i ne mogu da razumijem zašto je bila potreba da se zbog mog obraćanja javnosti traži razgovor sa mnom u organima koji su zaduženi za red i mir”, kazao je Aganović.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši