SIPA, UHAPSILA RATNOG ZLOČINCA: Mitrović Tadija, nemilosrdno ubijao Bošnjake…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

BRATUNAC: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19. 09 .2019… 16: 42… SIPA, UHAPSILA RATNOG ZLOČINCA: Mitrović Tadija, nemilosrdno ubijao Bošnjake…

Osumnjičeni, Mitrović Tadija, se tereti za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH…

Zbog sumnje da je počio ratni zločin protiv bošnjačkih civila u Bratuncu, uhapšen je Tadija Mitrović.Osumnjičeni se tereti za zločin počinjen nad žrtvom bošnjačke nacionalnosti u mjestu Glogova, 18.05.1992. godine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, na području Bratunca, locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Mitrović Tadiju, rođenog 1952. godine u Magašićima, Bratunac.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i tereti se da je za vrijeme širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Bratunca i okolice, u svojstvu pripadnika VRS, postupao protivno odrebama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Čitaj još:   SIPA, Uhapsila Danela Rajkovića, zbog vršenja velike nužde ispred džamije u RS- u... (foto)

Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH.

Tokom dana, osumnjičeni Mitrović Tadija će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu…

Izvor (S.B)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *