IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTIN: ZBOG MITA UHAPŠENI RUKOVODIOCI SREDNJE SAOBRAĆAJNE ŠKOLE!!!

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita uhapšeni su I.D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dvije privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

Sumnja se da su oni tokom 2018. i 2019. godine, većem broju gradjana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uvjerenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog djela uhapšeni su i M.A. (51), G.M. (41), G.S. (38) i D.N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uvjerenja sa neistinitim sadržajem.

Takodje, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, protiv troje zaposlenih u Saobraćajnoj školi Trstenik koji se sumnjiče da su stvorili uslove da se izdaju uvjerenja, podnijete su krivične prijave.

Krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo davanje mita, podnijeta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uvjerenja.

Čitaj još:   MILOŠ KOVIĆ: ”AKO KOSOVO BUDE PREDATO, BRANIĆEMO SE U TUTINU”

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da su osumnjičeni, uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odjeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kraljevu.

Policija ih je uhapsila po nalogu odjeljenja tog Tužilaštva, a u saradnji sa Prosvetnom inspekcijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Poreskom inspekcijom, navedeno je u saopštenju.

Takodje, nakon ovog vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi “Tutin” u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

izvor: agencije, Radiostoplus.com

RACIJA U TUTINU: Blokirani svi prilazi gradu…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave Novi Pazar, zajedno sa Read more

OTKRIVEN IDENTITET DJEVOJKE UBIJENE KOD TUTINA: Policiji poznato ko je UBICA

Policija u Novom Pazaru tokom noći identifikovala je djevojku, čije Read more

Komentariši