TUTIN: ZBOG MITA UHAPŠENI RUKOVODIOCI SREDNJE SAOBRAĆAJNE ŠKOLE!!!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita uhapšeni su I.D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dvije privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

Sumnja se da su oni tokom 2018. i 2019. godine, većem broju gradjana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uvjerenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog djela uhapšeni su i M.A. (51), G.M. (41), G.S. (38) i D.N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uvjerenja sa neistinitim sadržajem.

Takodje, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, protiv troje zaposlenih u Saobraćajnoj školi Trstenik koji se sumnjiče da su stvorili uslove da se izdaju uvjerenja, podnijete su krivične prijave.

Čitaj još:   SANDŽAK: NAKON DEVET GODİNA KONAČNO İSTİNA -NİJE SAMOUBISTVO VEĆ UBİSTVO OCA TROJE DJECE

Krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo davanje mita, podnijeta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uvjerenja.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da su osumnjičeni, uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odjeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kraljevu.

Policija ih je uhapsila po nalogu odjeljenja tog Tužilaštva, a u saradnji sa Prosvetnom inspekcijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Poreskom inspekcijom, navedeno je u saopštenju.

Takodje, nakon ovog vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi “Tutin” u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

izvor: agencije, Radiostoplus.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši