MILE, ZVAO I DAO IZJAVU ZA OMILJENU TV: Arlaukao, kao i obično, sjetio se i Islamske deklaracije…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Ono što oni čine je antidejtonski, antiustavno i naravno politika koja ugrožava stabilnost i mir u BiH”, rekao je Dodik u telefonskom razgovoru za RTRS.

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15. 09 .2019…  08: 45… MILE, ZVAO I DAO IZJAVU ZA OMILJENU TV: Arlaukao, kao i obično, sjetio se i Islamske deklaracije…

Istakao Mile da RS treba da jasno iščita poruku koje je dobila od Sarajeva i da da jasan odgovor.

“Odbijamo bilo kakvu mogućnost da se urušava Dejton i da se uruši snaga, organizacija i politički oblik RS-a i da u tom pogledu odbijemo bilo kakvu mogućnost da se o tome razgovara”, istakao je Dodik.

Naveo je da će predložiti i Narodnoj skupštini RS-a da se o tome izjasni, ali prije svega je potrebno izraditi koncenzus oko toga.

“Mi to čitamo kao jasnu poruku kontinuiteta u izgradnji BiH na bazi Islamske deklaracije Alije Izetbegovića koja bi trebala kroz, navodno, priču o građanskom uređenju da prevari Srbe i Hrvate i da na taj način se stvori jedna zemlja koja bi mogla, po onome što je rekao davno Alija Izetbegović, da se stvori zemlja muslimana, a onda da se uvede šerijat”, naveo Mile Dodik…

Čitaj još:   Spisak najvećih poreskih dužnika u Srbiji: Među najvećim dužnicima je i 10 kompanija iz Novog Pazara i dvije iz Sjenice... (foto)

Naglasio je da je potrebno da se vodi računa o Republici Srpskoj, o njenim građanima i dodao da je krajnje vrijeme da se u RS-uj mobilišu sve političke snage sa jasnim odbijanjem da se radi ili sarađuje sa političkim snagama koje ignorišu postojanje drugih subjektiviteta na prostoru BiH.

“Јasno je da mi ne možemo ni u čemu da se složimo, ni u prošlosti, ni u sadašnjosti, pa ni u budućnost”i i dodao da će biti interesantno kako će stranci ono gledati na sve ovo.

Poručio je da je “naš interes RS” i da je njen “boravak” u BiH “bio nepotreban”.

“Kao i da boravak u nekoj njihovoj republici BiH nikako nije moguć za nas. Oni mogu da formiraju svoju republiku BiH na nekom od svojih kantona koji imaju u FBiH”, rekao je Dodik.

Poručio je da ne mogu da računaju ni na pedalj RS- a.

Čitaj još:   ZILHA NIKAD BRUTALNIJE PORUČILA-'' Nema para za koje se može kupiti porodica, a može se prodati veoma JEFTINO''

“Mi ćemo odbiti svaku mogućnost razgovora i bilo kakvog pokreta te vrste”, zaključio je Dodik.

Izvor Vijesti.ba/RTRS

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši