IMENA DŽELATA BOŠNJAKA, Zločini za koje se terete u Foči… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sumnjiče se od strane Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su tijekom širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okoline…

FOČA: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 16. 09 .2019…  15: 15… IMENA DŽELATA BOŠNJAKA, Zločini za koje se terete u Foči… (foto)

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Foče, locirali su, identificirali i uhapsili Radovana Papricu zvanog Papro i Slavka Ognjenovića zvanog Mačak.

Osumnjičeni su pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su tijekom širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okolice, u svojstvu pripadnika VRS, postupali protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Čitaj još:   Muslimani, Lejletu- l -berat veče proveli u kućama zbog korona virusa... (foto)

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH.

Tokom dana, osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, te nakon toga donijeti odluku o prijedlogu mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH radi na većem broju predmeta koji se odnose na ratne zločine sa elementima silovanja i seksualnog zlostavljanja, što su posebno osjetljivi predmeti, za počinjene ratne zločine koji su na žrtve i oštećene osobe, ostavili teške posljedice, navode iz Tužiteljstva BiH.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši