IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U VILI SAMEDA ALJOVIĆA NA ILIDŽI PROIZVODILI DROGU…

Samed Aljović, rođen 1972. godine u Prijepolju, je uhapšen u nastavku akcije Labos. Prvobitno su uhapšeni Elvis Brajlović i Adis Poturković, kada su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge, droga i oružje.

Sarajevska policija pretresla je prije dva dana vilu Sameda Aljovića na području općine Ilidža i u njoj pronašla drogu i oružje. Samed Aljović je okarakterisan kao vođa kriminalne grupe uhapšene u okviru akcije Labos, a u luksuznoj kući, koja se nalazi u ulici Bistrički put uzgajali su kanabis.

Aljović se, zajedno sa uhapšenima Elvisom Brajlovićem i Adisom Poturkovićem, tereti da je proizvodio i stavljao u promet drogu. U sklopu pretresa Aljovićeve kuće koji je, kako saznajemo, trajao nekoliko sati pronađena je droga i oružje.

Uprava policije MUP-a KS saopćila da je na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen pretres kuće na području općine Ilidža, te da je pronađena suha zeljasta materija u aluminijumskoj foliji koju je Samed Aljović proizveo skupa sa Elvisom Brajlovićem.

Čitaj još:   MVP O PRIVOĐENJU SRPSKIH VLASTI: Prestanite da maltretirate crnogorske poslanike... (foto)

Osim toga, u kući je pronađena i oduzeta automatska puška kalibra 7,62 mm s okvirom, bez municije, digitalna vaga, jedna PVC boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti zraka.

Pronađena su također dva rasvjetna tijela s neonskim sijalicama, improvizovana razvodna električna ploča s osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, sijalice korištene prilikom uzgoja biljke kanabis i jedan komad fleksibilnog crijeva.

Samed Aljović, rođen 1972. godine u Prijepolju, je uhapšen u nastavku akcije Labos. Prvobitno su uhapšeni Elvis Brajlović i Adis Poturković, kada su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge, droga i oružje.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Komentariši