HAPŠENJA NA KLINICI:”Palo desetina ljekara, formirali cio lanac…” (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zbog malverzacija u vezi sa javnim nabavkama u Kliničkom centru uhapšeno je više osoba, sumnja se da je rukovodilac centra obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac…

KRAGUJEVAC: Srbbija, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 18. 09 .2019…  16:24… HAPŠENJA NA KLINICI:”Palo desetina ljekara, formirali cio lanac…” (foto)

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila trinaest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih djela kojima su nanijele štetu Kliničkom centru Kragujevac, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara, uhapšeni su rukovodioci u Kliničkom centru Kragujevac D. P. (1970) i N. S. (1971), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Sumnja se da je D. P. u postupcima javnih nabavki Kliničkog centra Kragujevac, u dogovoru sa ponuđačima, prilagođavao uslove ponuda i izradu tehničke specifikacije, kako bi suprotno Zakonu o javnim nabavkama, favorizovao određene ponuđače, na osnovu čega su oni dobijali ugovore u nabavkama medicinskih sredstava i opreme.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 22. decembar 2019. godine

Policija je uhapsila i rukovodioca Kliničkog centra Kragujevac N. S. koji se tereti da je kao saizvršilac u postupku javne nabavke učestvovao u sačinjavanju tehničke specifikacije favorizujući određenog ponuđača.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. (1976) uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog djela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je riječ o estetskim operacijama koje pod to ne potpadaju….

Osumnjičenima D. P., G. A., M. G. i N. S. određeno je zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni već privedeni Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu…

Čitaj još:   Namirnice koje se nikako ne jedu zimi i loše utiču na zdravlje... (foto)

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *