IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: Drugovi, koji su bili sa Džemalom u vrijeme pucnjave pali na poligrafu… (foto)

Poznato je da su se trojica mladića u nedelju nalazila duboko u šumi u selu Dobrinje i da je tom prilikom Bećković zadobio prostrelnu ranu stomaka, zbog koje je kasnije preminuo u bolnici…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak 20. 09 .2019…  09: 52…  SANDŽAK: Drugovi, koji su bili sa Džemalom u vrijeme pucnjave pali na poligrafu…

Svakako da je smrt Džemala Bećkovića (18), mladića iz sela Župa kraj Tutina, još uvijek nije do kraja rasvijetljena, a njegovi prijatelji M. K. (26) i R. Č. (22), osumnjičeni za ubistvo i dalje ne žele da otkriju šta se desilo tokom lova, saznaju pojedini mediji iz Srbije…

Poznato je da su se trojica mladića u nedelju nalazila duboko u šumi u selu Dobrinje i da je tom prilikom Bećković zadobio prostrelnu ranu stomaka, zbog koje je kasnije preminuo u bolnici.

Njegovi drugari ispričali su policiji da je puška opalila dok je bila u Džemalovim rukama i da se radi o samopovređivanju, a što je, navodno, u suprotnosti sa činjenicama utvrđenim tokom uviđaja i dosadašnje istrage.

“Žrtva je najverovatnije upucana iz “krateža”, koji još uvijek nije pronađen. Sumnjamo da je tijelo pomerano i da su, prije dolaska policije i hitne pomoći, njegovi prijatelji pokušali da prikriju tragove i da namjeste sve kako bi izgledalo da je Bećković sam pucao u sebe”, navodi izvor Blica iz istrage.

I nakon hapšenja M. K. i R. Č. su ostali pri stavu da nisu umiješani u smrt svog prijatelja, ali su, prema nezvaničnim informacijama, pali na poligrafskom testiranju.

Čitaj još:   VRIJEME Danas nepogode i obilne padavine...

“Zamršena je situacija, ali najverovatnije je jedan od drugara pucao u Bećkovića, dok mu je drugi pomogao da nakon toga inscenira samopovređivanje. Da li je imao umišljaj ili je bilo iz nehata, još uvijek nismo utvrdili”, dodaje Blicov izvor.

Poznanici trojice mladića ne vjeruju da je bilo ko od Džemalovih prijatelja imao razloga da ga povredi i da, ako je neki od njih pucao, to bilo iz nehata ili nepažljivim rukovanjem oružjem.

“Bili su veoma dobri prijatelji, svakodnevno su se družili. Najverovatnije se radi o nesreći, ali mi nije jasno zašto ne ispričaju šta se zbivalo u toj šumi i kako je došlo do Džemalovog povređivanja i kasnije smrti”, priča jedan od njihovih prijatelja.

izvor agencije

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Iz Štaba za vanredne situacije, umrlo je 8 pacijenata petero iz Sjenice ...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši