IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE, DŽABA IŠAO KOD VUČKA: Predsjednik Srbije je POTOPIO SVE NADE… (foto)

Pozivamo Dodika i predsjednicu Cvijanović i sve naše ljude koji stoje iza mene da pokažu punu uzdržanost, da ne reaguju prenagljeno, u skladu sa interesima Srpske, Srbije i BiH”, kazao je Vučić.

BEOGRAD: Regija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, subota 21. 09 .2019…  15: 52… MILE, DŽABA IŠAO KOD VUČKA: Predsjednik Srbije je POTOPIO SVE NADE…

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz entiteta Republika Srpska održan je u Beogradu.

Glavni dio sastanka bio je rezervisan za deklaraciju koju je donijela SDA.

“Sasvim sigurno možemo da tvrdimo da to nije samo interni dokument te partije. On je usmjeren ka tome da se ruši Republika Srpska. Imaju neku podršku i stranca. RS je prioritet i jedina moguća republika na tom prostoru, odbacujemo tu deklaraciju kao antisrpsku, antidejtonsku i antiustavnu. Danas smo predsjednika informirali o tome u nastojanju da objezbjedimo i saglanost po tome pitanju eventualne podrške Srbije u odbrani RS”, kazao je Dodik. 

Potvrdio je da svi učesnici sastanka nemaju isti stav šta treba da se radi, ali su svi osudili sadržaj deklaracije SDA.

“Politički predstavnici RS nemaju iste stavove o tome šta treba da se učini. Mjesto gdje trebamo da kreiramo naše stavove je NSRS. Donijet ćemo takvu odluku da bilo kakav pokušaj realizacije ovih dokumenata i deklaracije od bošnjačke strane apsolutno traži aktivaciju našeg prava na otcjepljenje. Mislim da je to nešto što treba da uradimo. Od Srbije smo tražili da nam pomogne u situaciji da nam je to potrebno, da nam pomogne sa stanovišta osposobljavanja naših bezbjednosnih jedinica jer smatramo da ne trebamo biti naivni od svega toga. Ovo je njihov trajni cilj, da nema Srba ni RS. Oni žele BiH za sebe, u kojem nema srpskog jezika u kojoj će se osvetiti Srbima”, kazao je Dodik.

Čitaj još:   SARAJEVO, ŽELJKO KOMŠIĆ: Ne treba nam MILE Dodika, saglasnost za NATO...

Naveo je da su Vučiću rekli da su zabrinuti za bezbjednost i da je “deklaracija SDA opasnih namjera”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvao na uzdržanost.

– Mi pozivamo Dodika i predsjednicu Cvijanović i sve naše ljude koji stoje iza mene da pokažu punu uzdržanost, da ne reaguju prenagljeno, u skladu sa interesima Srpske, Srbije i BiH, a to je da damo sve što možemo da se sačuva mir i stabilnost. Bilo kakav sukob značio bi ekonomski krah i kraj za sve nas, kraj dobre budućnosti za sve nas, pokušajmo da pozovemo sve aktere na smirivanje tenzija i poštovanje Dejtona – rekao je Vučić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović. Prisustvovali su i predstavnici opozicionih stranaka.

Ovo je sastanak od kojeg se očekuje zajednični stav kao odgovor na deklaraciju SDA.

Vučić je uoči sastanka izjavio da je očuvanje mira i stabilnosti u BiH, obaveza Srbije kao garanta Dejtonskog sporazuma, dok je Dodik rekao da sastanak ne predstavlja nikakvu skrivenu zavjeru, te da u Beograd idu da informišu Vučića o situaciji i koracima koje će preduzeti, ne da Srbija donosi bilo kakve odluke.

Čitaj još:   HOROR, U Rusiji Otkriven kanibal: Pojeo trojicu, jeo, mačke, pse, ptice... (foto)

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsjednika Srbije prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Prisustvuju i predsjednici Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i Socijalističke partije Petar Đokić.

Sastanku su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ČISTA PROVOKACIJA: MILE Dodik odbacuje izvještaj o Srebrenici???

MILE Dodik je nedavno najavio da će tražiti da parlament Republike Read more

Komentariši