IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO, DUH PROŠLOSTI: Sjećajući se Kema i Davora, ispred FIS-a “Pismo prijateljima”… (foto i video)

DANAS POPODNE SE U kultnom prostoru ispred FIS-a i u Spomen-parku Mirze Delibašića i Davorina Popovića održano je druženje “Pismo prijateljima“ u čast sarajevskih velikana Kemala Montena i Davorina Popovića…

SARAJEVO: BiH, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 22. 09 .2019…  19: 52…SARAJEVO, DUH PROŠLOSTI: Sjećajući se Kema i Davora, ispred FIS-a “Pismo prijateljima”… 

U sarajevskom kultnom prostoru ispred FIS- a i u Spomen- parku Mirze Delibašića i Davorina Popovića održano je druženje “Pismo prijateljima“ u čast sarajevskih velikana Kemala Montena i Davorina Popovića. 

Organizator druženja je Grad Sarajevo, a događaj šalje poruku da će Montenova i Popovićeva djela ostati zauvijek živa u bh. prijestolnici .

Na druženje su došli  Dražen Žerić Žera, Miki Trifunov, Želimir Altarac Čičak, Nijaz Skenderagić, Salko Hasanefendić, Milan Trivić, Sulejman Leo Kapić, Nuko Grebović, Ismet Nuno Arnautalić, Geronimo, Nazif Gljiva, Mujo Demir te gradonačelnik Abdulah Skaka kao i drugi brojni prijatelji i poštovaoci lika i djela velikih umjetnika te brojni saradnici i poznanici koji su bili dio karijera Keme i Pjevača.

BIO JE TO Neobičan skup nekih od najvećih imena sarajevske glumačke i muzičke scene desio se u organizaciji Grada Sarajeva i kultnog prostora FIS-a, odnosno u Spomen parku Mirze Delibašića i Davorina Popovića.

Čitaj još:   ŠOK I UŽAS: Imena lica, koja su pokušala zataškati i prikriti ubistvo Dženana Memića! (foto i video)

Kako je najavljeno, ovo okupljanje je savršena prilika da se napravi remake spota koji je snimljen 1992. godine.

Glumac Miki Trifunov se prisjetio značaja i simbola pjesme koja je nastala u najtežim trenucima za glavni grad BiH.

“Imali smo tu moralnu vertikalu. Ne možeš ostati miran na ono što se dešava. To je bilo spontano i nije bilo planirano”, rekao je Trifunov prisjećajući se snimanja spota za pjesmu “Pismo prijatelju”.

Okupljeni ispred FIS-a, koji je prije rata bio simbol i okupljalište veličina kakvi su upravo i bili Kemal Monteno i Davorin Popović, imali su priliku pogledati i dva filma o dvojici muzičara.

Podsjetimo, stihove pjesme “Pismo prijatelju” napisao je Zlatan Fazlić Fazla. Kemal Monteno rođen je 17. septembra 1948. u Sarajevu, a Davorin Popović 23. septembra 1946.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši