IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VITAMINSKA BOMBA ZA ORGANIZAM: Kada se jedu zajedno ova dva voća, UNIŠTAVAJU štetne šećere… (foto)

HESP i TRES mogu povećati količinu specifičnog proteina u tijelu, ovaj protein je poznat kao glioksalaza 1…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 22. 09 .2019…  23: 52…  VITAMINSKA BOMBA ZA ORGANIZAM: Kada se jedu zajedno ova dva voća, UNIŠTAVAJU štetne šećere…

Istraživanjem je otkriveno da heperetin iz narandže i trans-resveratrol iz grožđa mogu pomoći kod lječenja nekih bolesti, a evo što na to kaže nutricionistkinja Irena Švenda.

Hrvatska nutricionistkinja Irena Švenda kaže da je istina da istraživanja potvrđuju da resveratrol i hesperitin mogu pomoći u lječenju navedenih bolesti, ali da trebamo znati da je gojaznost, nakon koje često sledi dijabetes i povišeni krvni pritisaa, većinom posledica prevelikog kalorijskog unosa u odnosnu na nedostatnu fizičku aktivnost.

Kako se taj deo leči promenom u ishrani, mršavljenjem, navedeni sastojci teško će djelovati ako osoba i dalje ostane kod istih navika. Kada se jedu narandže i grožđe, često je to u nedostatnoj terapijskoj količini, pa je najbolje za smirenje upale, uz voće, uzimati dodatke ishrani- rekla je Švenda.

HESP i TRES mogu povećati količinu specifičnog proteina u tijelu. Taj protein je poznat kao glioksalaza 1, koji može neutralizovati metilglioksal (MG), spoj dobiven iz šećera koji može uništiti vaše zdravlje. Ako u tjelu imate puno MG- a, to može dovesti do insulinske rezistencije, a time i do dijabetesa (tip 2).

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ: Vlada neće hapsiti sveštenike, NE POSTOJI SAMO ZEMALJSKI SVIJET(video)

Osim toga, povećana količina navedenog spoja može oštetiti krvne žile, a istovremeno i narušiti tjelesnu upotrebu holesterola. To može biti štetno jer može uticati i na kardiovaskularni sustav.

Budući da grožđe i narandže mogu neutralizovati MG, to znači da konzumiranje ovog voća može biti dobro za navedene bolesti. No, autor studije naglašava važnost zdrave ishrane, telesne aktivnosti i ostalih činilaca potrebnih za zdrav život...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši