NIKUD BEZ KIŠOBRANA, TMURNO I KIŠOVITO: Danas do 20 C, slijedi red kiše, za vikend toplo i sunčano… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak 24. 09 .2019…  08: 42…  NIKUD BEZ KIŠOBRANA, TMURNO I KIŠOVITO: Danas do 20 C, slijedi red kiše, za vikend toplo i sunčano…

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne zabilježena je kiša, sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni, mjestimično sa kisom i lokalnim pljuskovima, koji će na jugu ponegdje biti praćeni grmljavinom, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5; Livno 10; Ivan-sedlo 11; Bugojno, Gradačac, Grude, Sokolac 12; Drvar, Sarajevo, Široki Brijeg 13; Bihać, Bijeljina, Brčko, Doboj, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica 14; Tuzla 15; Banja Luka, Mostar, Srebrenica, Stolac, Zvornik 16; Neum 17. 

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva u Bosni sa povremenom i slabom kišom. Na jugoistoku Hercegovine poslijepodne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozopadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 26 stepeni. 

Čitaj još:   Bacili bombu ispred kuće, "Zadrugara" Tome Panića, maneken uznemiren... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Toko prijepodneva sa povremenom i slabom kišom. Dnevna temperatura oko 17 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. U Bosni, nestabilno vrijeme, praćeno padavinama u prijepodnevnim satima, loše će djelovati na osjetljive osobe. Od meteoropatskih reakcija moguće su dekoncentracija, reumatski bolovi, razdražljivost, nesanica. Na jugu će opća slika, uz više sunca, većim dijelom dana biti ljepša. Sa noćnim satima, ugodnije u cijeloj zemlji…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *