SIPA, Uhapsila Danela Rajkovića, zbog vršenja velike nužde ispred džamije u RS- u… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BIH, SIPA u Gacku uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje…

GACKO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak 24. 09 .2019…  07: 42… SIPA, Uhapsila Danela Rajkovića, zbog vršenja velike nužde ispred džamije u RS- u… (foto)

Ispred džamije Mehmedage Zvizdića u centru Gacka pored Upravne zgrade MIZ Gacko u subotu uvečer desio se incident, kad je muška osoba izvršila veliku nuždu na samom ulazu u džamiju.  

Po nalogu Tužilaštva Bosna i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja vjeske i nacionalne mržnje, uhapšen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju.Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i neptrpeljivosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Čitaj još:   ALBANCA: Vlasnika, pekare thjeli linčovati Beograđani...

Postupajući po naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode Danela Rajkovića.

“Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Danel Rajković će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši