IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRALJ KOCKE, IZ SRBIJE IZREŠETAN U JUŽNOJ AFRICI ZBOG 180 EURA: Povezan sa ubijenim…

Ika limar, profesionalni kockar više od 20 godina živi u Johanezburgu, teško je ranjen kada su pljačkaši upali u njegov auto-servis, a južnoafrička policija i dalje traga za dvojicom napadača…

JOHANEZBURG: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 25.09…  09: 42… KRALJ KOCKE, IZ SRBIJE IZREŠETAN U JUŽNOJ AFRICI ZBOG 180 EURA: Povezan sa ubijenim…

SRBIN RANJEN ILI SRPSKI KRALJ KOCKE, teško je ranjen kada su pljačkaši upali u njegov auto-servis, a južnoafrička policija i dalje traga za dvojicom napadača…

Nepoznati razbojnici su mu oteli 3.000 južnoafričkih randa, što je oko 180 evra i pobegli.

Ilija Martinović se nalazi u bolnici i nije životno ugrožen, a ljekari se bore da mu spasu bubreg u koji je pogođen.

Martinović, koji nema kriminalni dosije, bio je u automobilu kada je sa 30 hitaca u julu prošle godine izrešetan Srbin Darko Kulić (46)…

– Dvojica napadača upali su u Martinovićevu radnju i vezali njegovog zeta, pa potom počeli da pretražuju kancelarije tražeći novac. Pretpostavlja se da je Martinović u tom trenutku naišao i pokušao da se obračuna s lopovima. Razbojnici su tada u njega ispalili nekoliko hitaca, zgrabili Martinovićevu torbu i pobjegli- navode južnoafrički mediji.

Teško ranjeni Srbin je prevezen u bolnicu, a policija je blokirala to naselje i obavila uviđaj.

Čitaj još:   "Vitamin C" nije samo za prehladu: Čuva nam vid, obnavlja kožu, pomaže protiv alergija... (foto)

Motiv ranjavanja je najverovatnije  samo pljačka, ali policija će istražiti i mogućnost da je Martinović ovim napadom opomenut jer je bio svjedok ubistva Kulića. 

Inače, Martinović više od 20 godina živi u Jonaezburgu, a njegova auto-limarska radnja uspješno posluje. Njegovi poznanici kažu da se nikada nije bavio kriminalom, da pristojno zarađuje, ali poznaje mnoge Srbe koji žive u Johanezburgu, uključujući i one koji pripadaju tamošnjem organizovanom kriminalu. 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

– Vrlo vrijedan čovjek, koji nikad ništa nije radio mimo zakona. On pošteno živi i lijepo zarađuje od svoje radionice. Strastveni je pokeraš i do 2017. godine išao je na sve kockarske turnire i Africi. Neke od njih je i osvojio, a najveći uspjeh je postigao 2009. godine u Svazilendu, kad je postao prvak Afrike u pokeru i osvojio milion randa, odnosno oko 61.000 eura – ispričao je Martinovićev prijatelj i dodao: 

Ilija je znao mnoge ljude u JAR i pomagao im je. Bio je u dobrim odnosima i sa Kulićem i sa Đorđem Mihaljevićem, kraljem dijamanata, koji je u septembru prošle godine ubije u Johanezburgu. Međutim, ta poznanstva ga sigurno ne čine mafijašem – istakao je Martinovićem prijatelj.

izvor agencije

Čitaj još:   Glumcu Džahmilu iznenada u 29. godini, prestalo da kuca srce, od njega se optaštaju kolege i rodbina... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši