IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKCIJA “Mreža III”: Danas, Tužilaštvo zatražilo pritvor za sedam uhapšenih… (foto)

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni su Irfan J.,Senad M.,Mirsad I., Vildan Č., Kenan D., Dinio N. i Ibrahim V…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 26.09…  17: 42… AKCIJA “Mreža III”: Danas, Tužilaštvo zatražilo pritvor za sedam uhapšenih…

DANAS JE Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora protiv sedam osoba zbog krivičnih djela proizvodnja i promet opojnih droga.Ove osobe uhapšene su u okviru akcije Mreža III koju je proveo MUP ZDK. Privedeno je ukupno 14 osoba, a izvršeni su pretresi na 21 lokaciji.

Pritvor je zatražen za I.J. i M.S. zbog neovlaštene prizvodnje i prometa opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja, M.I., , V.Č., K.D. i N.D. zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga te V.I. za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u određenom vremenskom periodu, na području Zenice, kontinuirano neovlašteno vršili prodaju, neovlašteno nudili na prodaju, radi prodaje neovlašteno kupovali, držali i posredovali u kupovini i prodaji i na drugi način neovlašteno stavljali u promet materije koje su propisom proglašene opojnim drogama.

“Postupajući tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoji osnovana bojazan da će uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak i jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike te jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo za koja krivična djela se može izreći kazna zatvora 3 godine ili teža “, rekli su iz Tužilaštva ZDK.

Čitaj još:   ŽELJKO MITROVIĆ: Donio odluku rastužiće mnoge, šta se ukida do daljeg...

Pripadnici MUP-a ZDK još uvijek tragaju za dvije osobe i to za K. Š. (45), i D. A. (43), a za B. S. je već u sprovedenoj istrazi određen pritvor zbog veće prometovanja veće količine opojne droge.

Nakon pretresa prostorija i druge imovine koju koriste uhapšeni, pripadnici MUP-a ZDK su zaplijenili određene količine droge marihuana i amfetamin sulfat, poznat kao speed namijenjene za uličnu prodaju, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage, dvije ručne bombe, dva pištolja, jedan gasni pištolj, veću količinu municije kao i druge nedozvoljene predmete…

izvor agencije

Komentariši