ISTANBUL: Interkonti- stambolski derbi, Galata čeka Fenera… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

STAMBOLSKI Okršaj Evrope i Azije na Bosforu, Subota 28 septembar 2019, Galata zaboravila kako se dobija derbi…

ISTANBUL: Regija, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28.09…  12: 42… ISTANBUL: Interkonti- stambolski derbi, Galata čeka Fenera… (foto)

U Istanbulu će večeras biti odigran interkontinentalni fudbalski derbi i jedan od najvećih derbija svijeta između klubova Galatasaray i Fenerbahče, što će biti i 390. okršaj dvaju klubova, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net iz Megapolisa grada na Bosforu…

Prva utakmica Fenerbačea i Galatasaraya odigrana je davne 1909. godine na današnjem stadionu Ulker, a tokom rivalstva koje traje 110 godina, ekipa “žutih kanarinaca”, bila je bolja po broju pobjeda i postignutih golova.

FENER div sa aziske strane 18,5 milionskog gradu na Bosforu je u 389 odigranih utakmica slavio u 146 susreta, dok je ekipa Galata slavio u 123 utakmice. Istovremeno, 120 susreta odigrano je neriješeno. Fenerbahče je postigao 535 golova, a Galatasaray 485.

Čitaj još:   PRESTONICA, KRVOLOČNIH AMERIČKIH BANDI: Čak 120.000 naoružanih krimosa bori se za prevlast, prošlost je mračna, šta sve rade za ŠAKU DOLARA..(foto i video)

Najveći derbi turskog fudbala, okršaj Evrope i Azije na Bosforu, oličen u utakmici Galatasaraja i Fenerbahčea…

Fenerbahče je već godinama, gleda u leđa Galati i Bešiktašu – poslednja titula prije šest godina, samo dvije krune za natrofejniji turski klub u poslednjih 11 godina – i riješen je da se ove sezone vrati na tron. U tom cilju dovedena su zvučna pojačanja poput Maksa Kruzea i Luiz Gustava, te Adila Ramija i veterana Emrea Belezoglua.

Fener derbi dočekuje u boljem raspoloženju. Ima dva boda više i ne samo to. Galata je u prošlom kolu proćerdala pobjedu protiv Malatije tako što je gol primila u 89. minutu. A prilikom prethodnog kiksa, u meču s Konjom, aktuelni prvak je bodove ispustio u sudijskoj nadoknadi. Nema sumnje da je to uticalo na psihološko stanje tima…

Takođe, ekipa Fatiha Terima muku muči s efikasnošću, pošto je od starta sezone samo jednom postigla više od jednog gola.

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ U BOLNICI: Ima tešku upalu,na kraju je morao biti hospitaliziran...

Prednost Galatasaraja trebalo bi da bude domaći teren, ali treba imati na umu da Fener prvenstveni derbi nije izgubio punih pet godina. Doduše, četiri prethodna završena su bez pobednika. Na ta četiri susreta postignuto je svega šest pogodaka.

Prošle sezone Fener je stigao 0: 2 u gostima (završeno 2: 2), a gubio je i pred svojom publikom, pa nekako izvukao 1: 1…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši