IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: SRPSKI navijači prekinuli minutu šutnje UVREDLJIVIM POVICIMA

Odbojkaši Srbije u petak su u Parizu pobijedili Francusku i plasirali se u finale Evropskog prvenstva, a uoči tog susreta održana je minuta šutnje za bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, koji je preminuo u četvrtak.

Umnjesto apsolutbne tišine, u dvorani su navijači Srbije počeli zviždati i vikati “Terorist, terorist!”

Uoči početka meča koji je odlučivao ko će na megdan Sloveniji u nedjeljnom finalu (17.30), publika u čuvenoj hali je zamoljena za minut tišine. Razlog – smrt bivšeg predsjednika Francuske, Žaka Širaka, u 86. godini.

Međutim, dijelu navijača Srbije koji su bili u dvorani nije padalo na pamet da ćuti. Zviždali su, vikali, a onda se u nekoliko navrata čulo “Bombardovao nas je!”.

Francuski mediji nisu dali baš ogromnu pažnju ovom događaju, ali ih je bilo nekoliko viđenijih koji su prenijeli informaciju kakva i jeste – “tokom minuta tišine u čast bivšeg francuskog predsjednika Srbi nisu ćutali, podsjećajući na njegovo zalaganje za bombardovanje Srbije 1999. godine”, javio je Parizijen.

Čitaj još:   CIJENE RASTU, PLATE TAVORE: Sve teže se krpi kraj s krajem, prosječna plata u Crnoj Gori 530 eura... (foto)

Sama francuska publika u hali je bila prilično šokirana ovakvim ponašanjem, isprva ne razumijući otkud zvižduci u jednom takvom trenutku, ali su oni “povici o bombardovanju razjasnili povod za ovaj nesvakidašnji incident”, kako je to opisao “Ekip”.

Širak je, podsjetimo, bio jedan od zagovornika bombardovanje Srbije koje se dogodilo prije 20 godina, ali i osoba koja nije dala saglasnost da NATO bombarduje beogradske mostove, bar prema riječima njegovog najbližeg saradnika. Preminuo je u svom domu u Parizu u četvrtak, poslije duže bolesti, prenosi “Blic“.

izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši