IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSANSKA GAZELA: Ponos nacije, Amel Tuka, trči za medalju na SP u atlertici… (foto)

U nikad jačoj konkurenciji, Amel Tuka večeras u finalnoj trci Svjetskog prvenstva u Dohi…

DOHA:Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01.10…  07: 52… BOSANSKA GAZELA: Ponos nacije, Amel Tuka, trči za medalju na SP u atlertici…

Najbolji atletičar BiH, Amel Tuka večeras (21:10 sati) će u finalnoj trci na 800 metara Svjetskog prvenstva u Dohi – u nikad jačoj konkurenciji, boriti za medalju, nakon što je u nedjelju osvojio prvo mjesto u trećoj polufinalnoj grupi s rezultatom 1:45,63…

SAVAKAKO DA Poslije polufinalne trke Tuka je na svom Faceboku objavio komentar, uz prigodnu fotografiju, i zahvalio se Bogu zbog velikog uspjeha koji je već napravio. 

– Moj uspjeh zavisi samo od Tebe…

U komentarima se oglasio i kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko, koji je našem najboljem atletičaru poslao jasnu poruku i dao veliku podršku.

– Druže, prijatelju, raketo. Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. U finalu trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate – napisao je Džeko, koji je dobio veliki broj lajkova za svoj komentar.

Inače, nakon još jednog velikog uspjeha našeg najboljeg atletičara poruke podrške stižu od mnogih bh. sportisti. – Bosanska gazela – kratko je konstatovao naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić. 

Čitaj još:   KONAČNO: Šta Vučić kaže o svom zdravstvenom stanju ... (foto)

Inače, plasman u finale trke na 800 metara ostvarili su: Wesley Vazquez ( – Pur) 1:43.96, Ferguson Rotich ( – Kenija) – 1:44.20, Donavan Braizer ( – SAD) 1:44.87, Maarco Arop (- Kanada) 1:45.07, Amel Tuka (BIH) 1:45.63, Bryce Hoppel (SAD) 1:45.95, Clayton Murphy (SAD) 1:44.48 i Emmanuel Korir (Kenija) 1:45.19…

http://iBalkan.net

ŠTOKHOLM: Gledajte kako bh šampion Amel Tuka u trci Dijamantske lige, pobijeđuje (video)

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u Read more

NIKŠIĆ tribina „Svi za Crnu Goru“: Crna Gora i Crnogorci su vječita meta srpskog polusvijeta- Drugog aprila dilema ne postoji… (foto)

Na skupu govore reditelj Danilo Marunović, magistar političkih nauka Alek Read more

Čitaj još:   BOSANSKA GAZELA: Ponos nacije, Amel Tuka, SREBRENA medalju na SP u atlertici… (foto)

Komentariši