DOŠLA PROMJENA VREMENA, HLADNO JE, A BIĆE I SNIJEGA: Kako nas vrijeme očekuje… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Danas pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, četvrtak, 03.10…  08: 02…  DOŠLA PROMJENA VREMENA, HLADNO JE, A BIĆE I SNIJEGA: Kako nas vrijeme očekuje…

Period od 30.09. do 15.10. Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost zadržat će se do četvrtka (03. oktobra)…

U područjima iznad 1500 metara je moguća susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine se očekuju u jutarnjim satima i prijepodne, a lokalno je moguća i grmljavina. Poslijepodne padavine, uglavnom, prestaju u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje padavine slabe. Očekivana količina padavina, u većem dijelu zemlje, između 20 i 50, u Hercegovini lokalno i do 70 l/m. Temperature zraka u Bosni od 7 do 14, a u Hercegovini do 20 °C.

Čitaj još:   DAN UOČI ŠETNJE: Organizatori skupa "Dani tradicionalne porodice", poslali poruku građanima Sarajeva... (foto)

četvrtak, 03.10.2019.
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i dosta nižih temperature u odnosu na protekli, nadprosječno topli period. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Neophodno je reducirati aktivnosti.  

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a dnevna od 13 do 22 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne kiša ponegdje u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, a dnevna od 14 do 23 °C.

Čitaj još:   DANAS SNIJEGA, SAMO NA TV- u, I TO RIJETKO: Stiže li novo zahlađenje s kišom... (foto)

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana naoblačenje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 12 do 23 °C…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši