SARAJEVO: Hoće li Buba Corelli, ići u zatvor, prva reakcija mu je… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Amar Hodžić se nalazio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine i u izrečenu kaznu zatvora uračunat će mu se vrijeme provedeno u pritvoru…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, četvrtak, 03.10…  09: 02… SARAJEVO: Hoće li Buba Corelli, ići u zatvor, prva reakcija mu je…

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amara Hodžića, muzičara poznatijeg kao Buba Corelli, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Krivim je proglašen i Almir Bozalija u vezi s ovim krivičnim djelom.  Hodžić i Bozalija osuđeni su na po jednu godinu zatvora.

Protiv Hadžića i Bozalije sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je optužnicu 2015. godine, kojom je obuhvaćeno još 11 osoba. Oni su uhapšeni nakon tromjesečne istrage protiv organizovane grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Ova grupa “pala” je u akciji Federalne uprave policije u junu 2015. godine, a uhapšeni su zbog sumnje da su kupovali, posredovali i rasturali drogu na području Kantona Sarajevo.

Čitaj još:   Akcija ljekara širom Srbije: OTKRIVENO NA HILJADE OZBILJNO BOLESNIH...

Optuženi su drogu, prema navodima optužnice, čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.

Presuda je uslijedila je nakon priznanja krivice na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Kontaktirali smo Bubu Corellija koji nam je u kratkom razgovoru rekao da za sada nema nikakav komentar. Na pitanje da li će platiti kaznu ili će ići u zatvor, odgovorio je:

-Ne želim komentarisati da li ću u zatvor ili ću platiti – kazao je za medije…

Izvor: Agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši