IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSANSKA GAZELA, ponos nacije, Amel Tuka, pred sedmom silom, potom klanjao džumu u Kralja Fahd džamiji… (foto)

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka je po povratku u Bosnu i Hercegovinu istakao kako je jedva čekao da se vrati u domovinu…

SARAJEVO: BiH, Sport, Zanimljivosti, vijesti, petak, 04.10…  13: 52… BOSANSKA GAZELA, ponos nacije, Amel Tuka, pred sedmom silom potom, potom klanjao džumu u Kralja Fahd džamiji…

Amel Tuka je sletio na sarajevski aerodrom sa puno emocija gdje se obratio bh. javnosti, a na početku emotivnog govora pustio je i suzu.

“Od slijetanja na aerodrom, kako sam došao na tlo BiH, počele su raditi emocije”, rekao je Tuka i nastavio:

“Govorio sam da idem u Dohu spreman. Još u aprilu sam rekao da ću se vratiti u sami vrh, jer mi je tu mjesto i evo me, tu sam gdje mi je stvarno i mjesto. Znam da sam napravio veliku stvar, puno veću nego u Pekingu. U Pekingu ste svi očekivali medalju i imao sam veliki pritisak, a ovaj put je bilo malo drugačije. Bio sam dobar, ali me niko nije svrstavao među kandidate za medalju pa mi je bilo lakše jer nisam osjećao pritisak”, rekao je Tuka.

“Otišao sam u Dohu rasterećen i mnogo sigurniji nego u Peking kada sam bio najbrži čovjek na svijetu. U trke sam ušao veoma ozbiljno, svakog sam shvatao ozbiljno, nisam dozvolio nijednog momenta da nekog potcijenim pa da mi se desi rano ispadanje”, dodao je najbrži Evropljanin svijeta na 800 metara.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. oktobar 2019.godine

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Dohi, gdje je osvojio drugo mjesto, te dočeka na Sarajevskom aerodromu uputio se u džamiju Kralj Fahd na Alipašinom Polju, gdje je obavio džuma-namaz.

TREBAMO SVE Podsjetimo Tuka se prethodno zahvalio svima na divnoj dobrodošlici…

– Od samog slijetanja aviona, to je neki drugi, nestvaran osjećaj. U Dohi me niko nije stavljao među ozbiljne kandidate za medalju i to mi je odgovaralo. Bio sam rasterećen i mnogo sigurniji nego u Pekingu. U jednom trenutku sam imao problema i pomislio da ću morati odustati od takmičenja, ali moram zahvaliti italijanskim ljekarima, koji su me izliječili odmah tog dana i već je sve izgledalo dobro u polufinalu – rekao je Tuka.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši